2021: Jaar van de Vrijwilliger

2021: Jaar van de Vrijwilliger

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet. Met de slogan: ‘Mensen maken Nederland’ wordt vrijwilligerswerk gedurende het jaar 2021  goed zichtbaar gemaakt. Zo worden de mensen die zich inzetten voor een ander extra in het zonnetje gezet. En volgens de organisatoren biedt dit jaar de uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers te werven.

In Amersfoort hebben Indebuurt033 en de Gemeente Amersfoort de handen ineen geslagen. Elke maand zullen ze aan de hand van een specifiek thema vrijwilligers en initiatieven uitlichten. Zo zal er in januari rond het thema Taal aandacht zijn voor alle voorleesvrijwilligers, taalmaatjes en taalgroepen. Hoe dit allemaal gaat gebeuren zal vast in de loop der tijd concreter gemaakt worden. In ieder geval vindt voor Amersfoort de aftrap van dit speciale jaar plaats op maandag 7 december met Wethouder Tigelaar bij het jarige Humanitas.

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft een website gemaakt met allerlei ideeën en tools om het iedereen makkelijk te maken om mee te doen: Mensen maken Nederland. Hier kun je bijvoorbeeld posters downloaden of op maat maken voor je eigen organisatie.

Delen
30 november 2020Comments Off
Comments

Comments are closed here.