33e Internationale Kerststallen-expositie

33e Internationale Kerststallen-expositie

Ook dit jaar wordt er een Internationale Kerststallenexpositie georganiseerd in de Sint Ansfridus kerk aan de Jacob Catslaan 28 te Amersfoort. Deze kerk is gebouwd in neogotische stijl en geeft daarom de tentoonstelling een bijzondere sfeer. We mogen ons verheugen op een jaarlijks grote belangstelling van bezoekers uit het gehele land.

De expositie wordt gehouden van vrijdag 8 december t/m zondag 17 december 2017.

De openingstijden zijn :  vrijdagen              9.30         17.30 uur
                                       zaterdagen           9.30    –     17.30 uur
                                       zondagen           12.30    –     17.30 uur
                                       overige dagen     9.30     –     21.30 uur

Dit jaar bestaat de collectie uit bijna 300 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence een kerstgroep van meer dan 40 Santons, geplaatst in een miniatuurdorpje.

Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen 28 zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie.  

Kerst sing-along donderdag 14 december 19.30 – 20.15 uur: Nederlandse kerstliederen meezingen, ondersteund door een gelegenheidskoor. Kinderen zijn van harte welkom.

Kerstconcert zaterdag 16 december 19.30, verzorgd door het koor Voice Zeewolde en Opleidingsorkest Sint Caecilia uit Hoogland. Kerk is open om 19.00 uur. De entreeprijs voor het concert bedraagt € 10,- incl. toegang tot de Kerststallenexpositie.

Voor de kinderen is er een kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit Restaurant De Herberg.

Toegangsprijzen Expositie:
Volwassenen              € 2,–
Kinderen 4-12 jaar     € 0,50
Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang.

De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers en de gehele opbrengst komt ten goede aan het tuinproject voor ernstig zieke kinderen van het Ronald MC Donald huis Utrecht. Meer info:  www.sintansfridus.nl/kerststallen.

Delen
13 november 2017No comments,
Comments

Comments are closed here.