Bijeenkomst Broedplaats ‘Samen maken we de stad’

Bijeenkomst Broedplaats ‘Samen maken we de stad’

Ken je de kreet ‘Samen maken we de stad’? Die gebruiken we voor de bijeenkomsten van een broedplaats. Hier verkennen inwoners, bestuurders en ambtenaren samen ideeën die bijdragen aan (nieuwe) samenwerking tussen stad en stadhuis.  Deze broedplaats is vorig jaar gestart en heeft al vier keer plaatsgevonden. Er zijn in de broedplaats meerdere projecten  gestart waar je over geïnformeerd kunt worden en je bij aan kunt sluiten. Of misschien heb je zelf een idee of heeft zit jouw initiatief in een fase waar meedenkkracht welkom is? Breng dit naar voren in een zogenaamde pitch en het levert je ongetwijfeld veel op…

Tijdens de laatste broedplaats op 10 december 2015 hield Rob Croes van Buurtinitiatief Nieuwland een pitch over het initiatief om een bos aan te planten op de geluidswal. Hij had een specifieke vraag: hoe zorgen wij voor meer bekendheid en draagvlak in onze wijk voor ons plan? Aan het eind van de avond had hij een boel tips, informatie en ervaringen van andere initiatieven waarmee hij enorm was geholpen.

En Wim Kleinsmann, ambtenaar bij de gemeente die samen met Yonna, studente van de HU Amersfoort, pitchte dat de gemeente graag beter wil weten welke regels door bewoners als knellend worden ervaren. Yonna, die samen met twee andere studentes onderzoek doet naar de beleving van regeldruk onder Amersfoorters, vroeg om feedback van de groep op hun onderzoeksopzet.

De volgende bijeenkomst is op  woensdag 9 maart aanstaande van 19.00 t/m 21.00 uur in ‘Nieuwe Erven’, Heiligenbergerweg 144. Iedereen is van harte welkom! Als je wilt komen, meld je dan aan bij l.willekes@amersfoort.nl. Je kunt eventueel mee eten vanaf 18.00 uur. Geef dit dan expliciet aan in je mailtje.

Tot ziens op 9 maart!

Delen
1 februari 2016No comments, , , , , , ,

Geef een reactie