Zonnepanelen op schooldaken. Doe mee!

Zonnepanelen op schooldaken. Doe mee!

Twee jaar geleden is Coöperatie Zon@School gestart met de plaatsing van zonnepanelen op basisschool de Kubus. Dertig mensen zijn lid geworden en hebben dit project samen mogelijk gemaakt. Zon@School heeft direct al aangekondigd dat zij meer scholen willen helpen. Het is zover!

Op het dak van’t Anker gaan we als buurt dit jaar zonnepanelen plaatsen. Er is inmiddels een overeenkomst gesloten met de gemeente en de school. De leerlingen van ’t Anker starten deze maand de campagne om deelnemers te zoeken (met een beetje hulp:-). Laat de zon maar schijnen!

We zijn blij en trots dat we dit tweede project bekend kunnen maken. We stellen je graag in de gelegenheid om een aandeel te nemen in dit project. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend. Download het aanmeldingsformulier van www.zonschool.nl of stuur een email naar info@zonschool.nl

Het contract met ’t Anker is gelijk aan die met De Kubus. Deze constructie is robuust en niet gevoelig voor wisselende subsidieregelingen. Voor dit project is het mogelijk om een inleg te doen in eenheden van 250 euro. Omgerekend is dit ongeveer 2/3 zonnepaneel waarmee 165 kWh per jaar opgewekt kan worden. Ons doel is om 80 panelen te plaatsen van 255 Watt-piek. In de factsheet leest u alle details (zie http://zonschool.nl/zon-op-t-anker ).

Duurzaamheid zit al in je bloed. Waar je ook woont: Laat je gerust verleiden om mee te doen óf inspireer je buren om mee te doen. Samen dragen we zo bij aan een beter klimaat voor onze kinderen. Elke investering in schone energie is een stapje dichter bij een klimaatneutrale aarde. Doe je met ons mee?

Directie links naar documenten:

Met vriendelijke groet,

Henry de Gooijer, mede namens het bestuur van Zon@School: Ernst Damhuis, Jan-Pieter Postma, Marc den Elzen en Camiel Versluis

Delen
14 maart 2016No comments, ,

Geef een reactie