Aandacht voor circulaire economie is nu belangrijker dan ooit

Aandacht voor circulaire economie is nu belangrijker dan ooit

Ook veel circulaire ondernemers voelen de pijn van de coronamaatregelen. Omdat mensen zich nu wat meer richten op het hoognodige, krijgt het kleine beetje extra moeite dat je soms voor circulaire producten of diensten moet doen, nu soms even geen voorrang. Toch ontstaan er ook hele mooie initiatieven.

Een belangrijke toekomstvisie die er binnen de circulaire gedachte bestaat, is dat we terug moeten naar een lokale economie en zaken op zo’n klein mogelijke schaal met elkaar moeten doen. Dat zien wij nu om ons heen overal gebeuren, met mensen die veel meer gebruik maken van lokale ondernemers en die waar mogelijk ondersteunen. Blijf dat doen! Wil je weten welke circulaire producten en diensten je bij jou in de buurt kunt vinden? Kijk op servicepunt-circulair.nl/producten en filter op jouw provincie.

De Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU) zou samen met gemeente Utrecht in mei een bijeenkomst organiseren over duurzame manieren om te bouwen met hout en de vraag: hoe kunnen we dat met elkaar organiseren? Deze is helaas uitgesteld naar 22 september. Maar achter de schermen wordt hard gewerkt. Ook netwerkorganisatie Alliantie Cirkelregio Utrecht, waar NMU de trekker van is, gaat achter de schermen onverminderd hard door met het samenbrengen van het circulaire netwerk.

Van de nieuwsbrief van Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

Delen
20 april 2020No comments
Comments

Comments are closed here.