Al ruim 100 aanmeldingen voor gratis cursus reanimeren

Al ruim 100 aanmeldingen voor gratis cursus reanimeren

De stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort organiseert op zaterdag 29 september gratis reanimatiecursussen voor inwoners van de regio Eemland. In totaal wil de stichting die dag 250 mensen opleiden om te kunnen reanimeren. Na een eerste aankondiging via sociale media hebben al ruim 100 inwoners zich aangemeld.

In “het Nieuwe Eemland” aan de Daam Fockemalaan in Amersfoort zal die dag door 25 gecertificeerde instructeurs les gegeven worden. In groepjes van 6 cursisten worden inwoners opgeleid voor een officieel reanimatiecertificaat.

Aanmelden is mogelijk via www.hartslageemland.nl. Mensen die de cursus met goed gevolg hebben afgerond, kunnen dan in aanmerking komen om de AED’s te bedienen die overal in de stad te vinden zijn.

De cursus is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Rabobank en de Rotary en medewerking van het Rode Kruis, Laerdal  levert de oefenpoppen en de Hartstichting zorgt voor voldoende AED trainingsapparaten.

Voorzitter Henk Pijper van het netwerk: “Wij zijn verrast door de snelheid waarmee al 100 mensen zich aangemeld hebben. Dus als mensen mee willen doen moeten zij er snel bij zijn want 250 mensen is op dit moment het maximum. Onze dank gaat natuurlijk uit naar de organisaties die via geld en middelen dit mogelijk hebben gemaakt.”

Delen
3 september 2018No comments
Comments

Comments are closed here.