Amersfoort viert Dag van de Democratie op zaterdag 10 september

Amersfoort viert Dag van de Democratie op zaterdag 10 september

Zaterdag 10 september is de landelijke Dag van de Democratie. Op die dag zetten gemeenten en provincies hun deuren open voor het publiek. Ook de gemeente Amersfoort organiseert interessante activiteiten voor burgers: op de Varkensmarkt en in het oude stadhuis (Stadhuisplein 5). Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Varkensmarkt: op de bank met raads- en collegeleden

Op de Varkensmarkt gaan belangstellenden tussen 12.00 en 16.00 uur in gesprek met raads- of collegeleden. Zij nemen plaats op de bank in een ‘pop-up huiskamer’ en vertellen over hun wensen en dromen voor Amersfoort: Wat zijn jouw dromen voor Amersfoort? Wat wens je je straat, buurt en stad toe?

Het oude stadhuis: politiek bingo en informatie over de gemeente

Wat doet het college van burgemeester en wethouders? Wat is de rol van de gemeenteraad? En hoe kunnen inwoners meepraten en invloed uitoefenen? Belangstellenden krijgen daar informatie over tussen 12.00 en 16.00 uur in het oude stadhuis (Stadhuisplein 5). Door het spel ‘politiek bingo’ te spelen, krijgen zij een kijkje in de politiek van Amersfoort. Het spel is geschikt voor jong en oud. Ook kunnen vragen gesteld worden aan raads- of collegeleden. Aan koffie, thee en wat lekkers is ook gedacht.

Delen
5 september 2016No comments

Geef een reactie