Bestuurlijke vernieuwing brengt wethouders naar Amersfoort

Bestuurlijke vernieuwing brengt wethouders naar Amersfoort

Op uitnodiging van het Ministerie van Binnenlandse zaken brachten woensdag 11 februari jl. zo’n 20 landelijke wethouders een bezoek aan Amersfoort. Zij kwamen bijeen om zich te oriënteren op het thema Overheidsparticipatie, waarin de samenwerking van gemeenten met actieve burgers een speerpunt is. Tijdens een stadswandeling van wethouders en gangmakers van burgerinitiatieven (BI’s) in Amersfoort, werd op een informele wijze kennis gedeeld over de wijze waarop actieve burgers werkzaam zijn op meerdere leefgebieden en hoe de overheid daarbij aan kan sluiten.
Zo werden bezoekjes gebracht aan het Soesterkwartier, DeWar en de Wagenwerkplaats en werden wethouder bijgepraat over initiatieven als Land in Zicht, Elisabeth Groen, het Waterwingebied, Stadslab033, het BewonersWeb en Bewoners033.

Fotoredactie Bewoners033
Bij de bijeenkomst waren twee fotografen van zorgboerderij ‘Land in Zicht’ uit Vathorst, Robert Root en Thomas Jansen, aanwezig om de bijeenkomst te verslaan. ‘Land in Zicht’ gaat samenwerken met Bewoners033 waarbij de fotoredacteuren artikelen op de stadswebsite van beeldmateriaal gaan voorzien. Daarnaast gaan de nieuwe medewerkers een fotoarchief opzetten dat bij toekomstige nieuwsitems gebruikt kan gaan worden.

Delen
18 februari 2015No comments

Geef een reactie