Beweging rond het Parkhuis

Beweging rond het Parkhuis

parkhuis

Het is een tijd rustig geweest rond het Parkhuis. De sloop van het voormalig Elisabeth Ziekenhuis heeft namelijk een paar maanden stilgelegen. Er blijkt zoveel asbest in de gebouwen aanwezig, dat hierover nieuwe afspraken met de sloopaannemer moesten worden gemaakt. Na de zomer kregen de initiatiefnemers van het Parkhuis positief bericht van de gemeente dat de sloop werd voortgezet.

parkhuis-in-bewegingTijd voor de initiatiefnemers rond het Parkhuis om opnieuw met de gemeente in gesprek te gaan over oplevering van het gebouw. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt het voormalig ketelhuis voor de zomer van 2017 gekocht. Uiteraard moet dan de benodigde financiering rond zijn.

Komende winter starten vanuit het Parkhuis de crowdfunding activiteiten. Hierbij is het streven om zoveel mogelijk wijk- en stadsbewoners mede-eigenaar te laten zijn van het Parkhuis. U gaat dan ook zeker nog van ons horen!

In de tweede helft van 2017 wordt het Parkhuis verbouwd. Begin 2018 hopen we onze deuren te openen. Dan is er onder meer een café/restaurant, kinderopvang,  yoga- en atelierruimte en een muziekstudio gevestigd. Ook heeft het Parkhuis een functie als ontmoetingsplek voor bewoners van Amersfoort. Er komt de kerk van de Nazarener zowel als een huiskamer voor ouderen en het wordt de thuisbasis van de Stichting Elisabeth Groen.

Begin 2018, dat duurt nog ruim een jaar… In dat jaar willen we graag de energie vasthouden en benutten. We zijn daarom met de gemeente in gesprek over het starten van pop-up activiteiten op een plek in de buurt van het Parkhuis. Zodra we hier meer over weten, komt dit uiteraard in de nieuwsbrief.

Kortom, het Parkhuis is weer in beweging!

Delen
18 december 2016No comments, , , , ,
Comments

Comments are closed here.