Bewoners Romeostraat stemmen in met onderhouds- en verbeterplan

Bewoners Romeostraat stemmen in met onderhouds- en verbeterplan

PERSBERICHT  17-4-2019  De Alliantie

In de Amersfoort Vernieuwt-buurt Schuilenburg is voldoende draagvlak gehaald voor een flinke opknapbeurt voor de 133 eengezinswoningen aan de Romeostraat en omgeving. Om de onderhouds- en verbeterwerkzaamheden te kunnen uitvoeren, was ten minste 70% akkoord van de bewoners nodig.

Comfortabeler wonen
Woningcorporatie de Alliantie is eigenaar van de eengezinswoningen. De woningen zijn in de jaren 70 gebouwd. In die tijd werden andere eisen gesteld aan een woning dan nu. Daarom heeft de Alliantie samen met aannemer Nijhuis Bouw een onderhouds- en verbeterplan gemaakt waarbij de woningen flink opgeknapt en geïsoleerd worden. Hierdoor worden de woningen comfortabeler, energiezuiniger en veiliger. Met de verbeterde woningen zijn de huurders voorbereid op de toekomst.

Werkzaamheden en planning
Bij vooronderzoek door Nijhuis werd bij een aantal woningen asbest aangetroffen op de zolder bij de CV-ketel. De betreffende huurders zijn geïnformeerd en een professioneel bedrijf saneert de asbest.

Naast het reguliere onderhoud (schilderwerk en het uitvoeren van houtrotherstel) willen we een aantal woningverbeteringen (zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, HR++ beglazing en het plaatsen van mechanische ventilatie, rookmelders en zonnepanelen) aanbrengen. Een woning uit de jaren zeventig is vaak onvoldoende geïsoleerd. Een deel van de wijk is om deze reden in 2001 al middels een bewonerskeuze na-geïsoleerd. Met het plan dat nu uitgevoerd wordt, brengen wij alle woningen in de buurt naar een hoger en gelijk niveau.

De verwachting is dat we rond de zomer starten met de uitvoering van de werkzaamheden.

Amersfoort Vernieuwt
De toekomstvisie voor de buurt Schuilenburg wordt ontwikkeld in het kader van het programma Amersfoort Vernieuwt. In dit programma werken bewoners, organisaties, woningcorporaties en gemeente Amersfoort samen aan het verbeteren van buurten.

Delen
29 april 2019No comments
Comments

Comments are closed here.