Bijen-actie en buurtfeest bij Eemstadboerderij in Vathorst / Hooglanderveen

Bijen-actie en buurtfeest bij Eemstadboerderij in Vathorst / Hooglanderveen

Heerlijk, eindelijk lente, tijd voor een feestje in het groen! CSA Eemstadboerderij opent 21 april haar poorten voor Amersfoorters die interesse hebben in biologische landbouw en die willen aansluiten bij de landelijke zaaidagen voor de wilde bijen.

De medewerkers en vrijwilligers van pop-up tuinderij de Eemstadboerderij in Hooglanderveen / Vathorst (bij rotonde 11 😉 zijn druk in de weer om de tuin uit zijn winterslaap te wekken. De nieuwe tunnelkas is net af, zodat de vers geplante tomaten beschermd zijn tegen nachtvorst. Met de stijgende temperaturen overdag spuit het groen ineens de grond uit! Hommelkoninginnen schommelen loom door de tuin, kieviten zoeken een plek om te nestelen op het land en laten horen dat ze er zijn.

De Eemstadboerderij verbouwt groente en kleinfruit zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen met ruimte voor een levende bodem en wilde bloemen. Dat betekent niet alleen voedsel voor mensen, maar ook voor talloze insecten. Dit jaar gaan we extra veel bijenvriendelijke bloemen inzaaien. Kom langs en help mee, of neem een zakje zaad mee naar je eigen buurt.

We ontvangen je graag vanaf 14.00 uur met een proeverij van onze groentegerechten. Laat je rondleiden door boerin Jolke, ga op insectensafari met de kinderen, zaai wilde bloemen, doe mee met de prijsvraag, drink kruidenthee van het land, maak een gezellig praatje met je buren, en nog veel meer.

Vier de lente op 21 april in Hooglanderveen / Vathorst!
(Vlakbij Ikea, rotonde 11, achter citroengarage Emerpark, dit heet de Koningsbergerweg)

Nieuwsgierig wat de stadslandbouwinitiatief de Eemstadboerderij nu eigenlijk is? www.eemstadboerderij.nl