Breng je eigen succesvolle buurtaanpak naar buiten

Breng je eigen succesvolle buurtaanpak naar buiten

Heb jij een bijzondere en succesvolle buurtaanpak met jouw initiatief? Zou je het willen delen met anderen, maar weet je niet hoe je het het beste uit de verf laat komen voor anderen? Of – nog beter – hebben anderen jou gevraagd om je expertise met hen te delen?

Tijdens Het Brein van de Maatschappij, een ondersteuningsprogramma voor initiatiefnemers achter succesvolle buurtaanpakken, werk je intensief aan het delen en verduurzamen van jouw succesvolle buurtaanpak. Het idee achter Het Brein van de Maatschappij is om initiatiefnemers van een succesvolle buurtaanpak in staat te stellen hun kennis en ervaringen over hun buurtaanpak te verduurzamen en deelbaar te maken met andere organisaties en collega-initiatiefnemers elders in het land. Als jij als lokaal initiatief een duidelijk plan en hebt om deze buurtaanpak met andere initiatieven op andere plekken te delen, maar het netwerk, middelen en budget mist om dit voor elkaar te krijgen, dan is dit programma voor jou!

Tijdens dit leerproces ontwikkel je je eigen professionele pitchvideo, zet een campagneplan in elkaar en leert mensen en instanties kennen die je verder kunnen helpen.

Enkele voorbeelden:

De organisatie achter een voedseltuin uit Oss versterkt al jaren kwetsbare bewoners en integreert jonge statushouders door samen in de wijk voedsel te verbouwen.
Vraag: Hoe maken we onze aanpak en impact zichtbaar, zodat andere voedseltuinen en gemeentes van ons kunnen leren?

Een groep initiatiefnemers uit Amsterdam organiseert al jaren succesvol een buurtcamping, zodat iedereen uit de buurt een leuke vakantie kan hebben. Ze willen het voor iedereen mogelijk maken in je eigen buurt een camping op te zetten.
Vraag: Hoe realiseren we een doe-het-zelf-pakket, zodat actieve bewoners zelf buurtcampings kunnen organiseren?

Een buurtinitiatief uit Emmen dat kinderen én volwassenen veiliger laat deelnemen aan het verkeer krijgt internationale interesse voor hun aanpak.
Vraag: Hoe beschrijven we onze activiteiten in een methodiek, zodat (buitenlandse) initiatieven geïnspireerd worden om te werken aan verkeersveiligheid?

Meer weten?

Klik hier voor alle informatie.
Brein van de Maatschappij is een initiatief van de Maatschappelijke Alliantie en LSA Bewoners.

Delen
26 augustus 2021No comments,
Comments

Comments are closed here.