Broedplaats Samen maken we de stad; iets voor jou?

Broedplaats Samen maken we de stad; iets voor jou?

De 3e broedplaats ‘Samen maken we de Stad!’ is op 17 september van 18.00 – 21.30 uur, bij Peer!. Aanmelden kan bij boekingen@peer033.nl. Vanaf 18.00 is met eten, vanaf 19.00 uur start het programma. Je hoeft niet te betalen voor deelname.
door Mirjam Wingelaar

Wat is het en voor wie?
De Broedplaats is een bijeenkomst voor iedereen die ideeën heeft voor nieuwe manieren waarop bewoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren kunnen samenwerken aan een mooie en prettige stad, of bij wil dragen aan de uitwerking van ideeën van anderen. Nieuwe ideeën of voortgang van al lopende ideeën worden gepitcht en daarna is er tijd om over een onderwerp naar keuze door te praten. Kom je voor het eerst en heb je al een idee om te pitchen? Stuur dan een mailtje met je idee aan a.defeijter@amersfoort.nl.

Een beeld van de vorige Broedplaats
Tijdens de vorige Broedplaats vroeg Marco van Stralen, leraar en kwartiermaker aan de HU, om actuele uitdagingen waar studenten in hun projectonderwijs (in de vorm van een sociale onderneming) mee aan de slag kunnen. Bert Veenstra en Harmen Zijp praatten ons bij over het voorstel voor een pilot met een gelote burgerraad. Peter Rook vertelde over zijn ideaal van een sociale boerderij in Nieuwland, wat ook na de bijeenkomst nog tot interessante mailwisselingen leidde over rollen en verantwoordelijkheden. Voor mijzelf was hét begrip van de avond ‘botsingskansen vergroten’. Een metafoor die precies aansluit bij het idee van deze Broedplaatsen: een plek waar mensen, uitdagingen en ideeën bij elkaar komen.

Een week of wat na de bijeenkomst vroeg ik Bart Huijdts, raadslid en degene die het begrip botsingskansen introduceerde en Jessica de Ruiter, van StadsLAB033, beiden voor het eerst bij een broedplaats, om een korte impressie.

Bart: “Wat ik ervan vond en wat ik eraan over heb gehouden: verrassend zonder agenda, er komen onderwerpen aan de orde die just in time zijn en waar we zonder veel inspanning makkelijk oplossingen (of eerste stappen naar een oplossing) voor bedenken, en er zijn allemaal mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om iets bij te dragen aan de toekomst.”

Jessica: “Leuk om veel verschillende mensen te ontmoeten en goed om te zien dat er zoveel verschillende initiatieven in Amersfoort zijn”.

Ben je geïnspireerd om ook eens te komen? Meld je dan aan voor de Broedplaats van 17 september bij boekingen@peer033.nl of mail a.defeijter@amersfoort.nl als je nu niet kunt, maar een volgende keer graag een uitnodiging ontvangt.

Graag tot een volgende Broedplaats!

Delen
17 augustus 20151 Comment

Geef een reactie