Broedplaats

Contact: broedplaats@bewoners033.nl

De Broedplaats is een bijeenkomst waarin actieve bewoners, gemeenteraadsleden, wethouders, ambtenaren, adviseurs en alle andere mensen die Amersfoort verder willen helpen elkaar ontmoeten en samen kunnen broeden op ideeën voor Amersfoort!

Bij de Broedplaats kan iedereen een pitch doen of een presentatie geven van max. 3 minuten. In die pitch of presentatie kan het gaan over een idee of vraag waar de spreker met anderen over wil spreken. Soms gaat dat over een heel pril idee “wat zou het toch mooi zijn als…” of “het kan toch niet zijn dat…”. En soms hebben zij het ook hele concrete vragen: “kan iemand mij helpen met dit of dat…?” Vervolgens kiezen de aanwezigen met welke spreker zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. In de praktijk blijkt elke keer dat iedereen met leuke nieuwe ideeën en suggesties voor Amersfoort naar huis gaat.

De Broedplaats is altijd op wisselende locaties in Amersfoort. Bewoners033 laat daarmee ook zien wat er allemaal gebeurt in onze gemeente. Zo krijgen initiatieven de kans zich te presenteren bij een diverse groep van Amersfoorters. Ook zo maken we samen Amersfoort. Eens per jaar is de Broedplaats op het gemeentehuis.

Zie de verslagen van de Broedplaatsen op 17 november 2022, 8 september 2022 9 juni 2022 en 10 maart 2022 om een idee te krijgen hoe het allemaal in z’n werk gaat.

Normaal is er vanaf 18:15 een gezamenlijke maaltijd voor wie daar gebruik van wil maken, waar men informeel met elkaar kan spreken en met elkaar kan kennismaken. Vanaf 19:00 beginnen we met de presentaties. De avond duurt tot ongeveer 21:00, soms wat langer. De tijden zijn doorgaans wat anders wanneer de Broedplaats op het gemeentehuis plaatsvindt maar de opzet blijft hetzelfde. Wanneer we voorzichtig moeten zijn vanwege Corona of uiteraard wanneer de Broedplaats online plaatsvindt, vervalt de maaltijd.

Agenda Broedplaats

Datum/Tijd Evenement
22/11/2023
18:15 - 21:00
Broedplaats: Samen maken wij de Stad