Buurtweter-tegel blijk van waardering voor nabuurschap

Buurtweter-tegel blijk van waardering voor nabuurschap

Tijdens de G1000 op 22 maart bleken veel inwoners nabuurschap een van de belangrijkste thema’s te vinden waar aandacht aan besteed moet worden. Eén themagroep, genaamd de ‘Buurtweter’, heeft het op zich genomen om hiermee aan de slag te gaan. Er blijken al veel initiatieven te zijn op dit gebied. Daarom richt de themagroep zich o.a. op het bekendmaken van de huidige initiatieven. Op 20 september a.s. tijdens de tweede G1000 reikt de themagroep de eerste Buurtweter-tegel uit, een teken van erkenning en waardering voor een bewoner die zich inzet voor zijn buren.
Nabuurschap
Of het nu gaat om het uitlaten van de hond van de zieke buurvrouw of even helpen met sjouwen als de buren een zware kast hebben gekocht. Het zijn allemaal voorbeelden van nabuurschap. In de huidige samenleving organiseren we steeds meer van onder af met elkaar. Denk maar aan bewoners die samen voedsel inkopen of gezamenlijk een moestuin beginnen. Dit is mede dankzij de mogelijkheden van internet. We moeten ook wel, nu de overheid en zorg minder geld te besteden hebben. De themagroep de Buurtweter wil met de Buurtweter-tegel goede initiatieven in Amersfoort op het gebied van nabuurschap in het zonnetje zetten en gelijk ook de bewoners inspireren hoe zij nabuurschap in hun eigen buurt vorm kunnen geven.
De Buurtweter-tegel
Wie deze tegel 20 september uitgereikt gaat krijgen, blijft nog even geheim. De themagroep heeft een lijst van genomineerden voorgelegd aan een jury bestaande uit o.a. bewoners en Jules Pollaert en Korné Boekholt van het Kennislab voor Urbanisme. De jury wordt binnenkort nog uitgebreid. Het komende jaar zal elke maand een tegel worden uitgereikt. De Buurtweter-tegel is een blijk van erkenning en waardering voor de vrijwillige inzet van een bewoner voor hun buren.
Kunstenares en sponsor
Kunstenares Anja Claassen heeft de prachtige tegels van keramiek gemaakt. De tegel is zo vormgegeven dat het zowel binnenshuis als buitenshuis aan de muur gehangen kan worden. Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads hebben de kosten van deze Buurtweter-tegels gesponsord.
Ook een buurman/vrouw nomineren?
Heeft een buurman of buurvrouw uit jouw buurt ook veel gedaan voor de buurt? Dan kun je hem/haar nomineren door een e-mail te sturen naar buurtweter033@gmail.com. De themagroep verzamelt alle nominaties en laat de jury een keuze maken.
G1000 gaat verder
Wil je ook aanwezig zijn bij de “G1000 gaat verder!” op 20 september a.s.? Je kunt je nog aanmelden via www.g1000amersfoort.nl.

Delen
18 september 2014No comments,

Geef een reactie