Buurtweter-tegel voor Inloophuis De Ontmoeting

Buurtweter-tegel voor Inloophuis De Ontmoeting
Op dinsdag 28 november is de Buurtwetertegel uitgereikt aan de vrijwilligers van Inloophuis ‘De Ontmoeting’. De vrijwillligers zijn de gastmensen, de dragers van het inloophuis. Inloophuis De Ontmoeting is al bijna 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek op de grens van Zielhorst en Kattenbroek, vlakbij Winkelcentrum Emiclaer.

Aandacht voor iedereen

Inloophuis ‘De Ontmoeting’ is het best te omschrijven als ‘huiskamer in de wijk’. Tijdens de inloop kan iedereen uit Amersfoort Noord en Hoogland zomaar binnenlopen voor een kopje koffie of thee en een gezellig praatje. Het inloophuis is er voor iedereen die contact, gezelligheid, aandacht of een activiteit in de buurt zoekt. In samenwerking met anderen in de wijk hebben de mensen van het Inloophuis bijzondere aandacht voor mensen die zich eenzaam voelen. De vrijwilligers organiseren dagelijks inloop en vele andere activiteiten zoals gezamenlijke maaltijden, uitjes, lezingen, gespreksgroepen, yoga op de stoel en een wandelgroep.

Ontmoeting centraal

Sandra, coördinator van het Inloophuis, vertelt: ‘Elkaar ontmoeten staat centraal, we hebben allemaal mensen om ons heen nodig. Mensen die naar je willen luisteren, mensen die je iets willen vertellen. Daarom is het inloophuis iedere dag enkele uren geopend rond koffie- of theetijd.’ Alle wijkbewoners zijn van harte welkom, ook om hun kwaliteiten als vrijwilliger in te zetten. Er zijn ca 65 vrijwilligers actief als gastvrouw/heer bij de inloop, bij maaltijden, in de tuin, voor de boekenmarkt, oud papier, verhuur en diverse projectactiviteiten.

De Buurtwetertegel

De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000 in 2014. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die regelmatig wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De Buurtwetertegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

Iemand nomineren?

Heb jij iemand in de buurt die weet wat er speelt en vraag en aanbod bij elkaar brengt? Bij wie je terecht kunt met praktische vragen als “Bij wie zou ik een ladder kunnen lenen?”, “Is er iemand die mijn hond een paar keer per week uit zou willen laten?”, of “Zou een buurtgenoot voor mij wat boodschappen kunnen meenemen?”. Je kunt deze meer dan goeie buur nomineren voor een Buurtwetertegel, door een mail met motivatie te sturen aan buurtweter033@gmail.com.

Delen
4 december 2017No comments, , ,
Comments

Comments are closed here.