Buurtweter-tegel voor Anneke Reitsma

Buurtweter-tegel voor Anneke Reitsma

Op woensdag 13 juni 2018 is de Buurtwetertegel uitgereikt aan Anneke Reitsma, een echt voorbeeld van een buurtweter in Amersfoort.  Een buurtgenoot: “Anneke kent iedereen in deze buurt, maakt een praatje, stuurt een kaartje. Ze zet zich in voor De Elleboog, loopt met collectebussen. Kortom, een hele betrokken en lieve buurtweter.”

De brand heeft het buurtgevoel versterkt

Anneke woont sinds 1994 in de binnenstad van Amersfoort, de laatste jaren in de Breestaat. Na de brand in de Elleboogkerk, inmiddels alweer 11 jaar geleden, is de buurt hechter geworden. De bewoners waren actief om een snelle herbouw te bewerkstelligen. Ze waren blij met de terugkeer van de cliënten van de Amerpoort, die tijdelijk gebruik hadden gemaakt van een locatie in Schothorst. Er is nu weer volop bedrijvigheid op de locatie De Elleboog, in de zeepmakerij en de variatiegroepen. Anneke helpt zelf als vrijwilligster eens in de twee weken in de keukengroep. Daar vond ook deze uitreiking van de buurtwetertegel plaats. De buurtwetertegel krijgt een mooi plekje bij haar thuis.

Nieuwjaarsborrel

Tijdens het uitlaten van haar twee honden leert Anneke buurtgenoten kennen. En omdat ze zoveel mensen in de binnenstad kent, weet ze steeds weer mensen te verbinden. De laatste paar jaar organiseert ze een nieuwjaarsborrel voor de buurtbewoners, om elkaar weer eens te ontmoeten en nieuwe buurtbewoners te leren kennen.

De Buurtwetertegel

De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000 in 2014. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die regelmatig wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De Buurtwetertegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

Iemand nomineren?

Heb jij iemand in de buurt die weet wat er speelt en vraag en aanbod bij elkaar brengt? Bij wie je terecht kunt met praktische vragen als “Bij wie zou ik een ladder kunnen lenen?”, “Is er iemand die mijn hond een paar keer per week uit zou willen laten?”, of “Zou een buurtgenoot voor mij wat boodschappen kunnen meenemen?”. Je kunt deze meer dan goeie buur nomineren voor een Buurtwetertegel, door een mail met motivatie te sturen aan buurtwetertegel@bewoners033.nl.

 

Delen
19 juni 2018No comments,
Comments

Comments are closed here.