Buurtwetertegel voor Goeie Buren Binnenstad

Buurtwetertegel voor Goeie Buren Binnenstad

Op vrijdag 17 februari 2017 is, aan de wekelijkse ontmoetingstafel in Theatercafé De Lieve Vrouw, de Buurtwetertegel uitgereikt aan Ans van Dijk, initiatiefneemster van Goeie Buren Binnenstad. ‘Goeie Buren’ is een aanspreekpunt voor hulp en activiteiten vóór en dóór buurtbewoners. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een boodschap, een klusje in huis of koken van een maaltijd. Aan de ontmoetingstafel worden vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld.

Accent op ontmoeting
In de binnenstad van Amersfoort is het aangenaam winkelen en uitgaan, maar er wonen ook mensen. Vaak ook alleen. Goeie Buren wil de ontmoeting van de binnenstad bewoners stimuleren. In deze ontmoeting ligt de basis voor het vragen en leveren van burendiensten. Ans van Dijk: “Het gaat om burendiensten die niet geboden worden door professionele hulpdiensten en vrijwilligersinstellingen. Het zijn diensten die goed door buren opgelost worden, als men elkaar maar weet te vinden!’

Het aanbod overtreft de vraag
Een groep van 13 actieve buurtbewoners organiseert de ontmoetingstafel, elke vrijdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur in Theatercafé De Lieve Vrouw. In totaal zijn 87 mensen aangemeld als deelnemer, waarbij het aanbod de vraag nog steeds overtreft. Er zijn al veel contacten ontstaan aan de ontmoetingstafel en via events, zoals Sofie aan tafel, een expositie, een rondleiding en etentjes. De geboden hulp is heel divers en varieert van het ophangen van planken of bijvullen van de CV-ketel tot praktische instructie voor computergebruik en van sleutelbewaarder zijn tot het bieden van taalondersteuning.

De Buurtwetertegel
De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die gedurende een jaar maandelijks wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De materialen voor de Buurtwetertegel zijn gesponsord door Fountainheads, Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen en de tegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

Delen
6 maart 2017No comments, ,
Comments

Comments are closed here.