Buurtwetertegel uitgereikt tijdens Dorpsfeest

Buurtwetertegel uitgereikt tijdens Dorpsfeest

Op zondag 17 september is de Buurtwetertegel uitgereikt aan het bestuur van de Stichting Dorpsfeest Hoogland. Voorzitter Thea van Beers nam de tegel trots in ontvangst. Zij is al sinds 1999 actief in de organisatie van het Dorpsfeest dat dit jaar voor de 25ste keer werd georganiseerd. Met de hulp van negenhonderd vrijwilligers is het feest elk jaar weer een succes.

Een feest voor de buurt
Het Dorpsfeest trekt bezoekers vanuit Hoogland, maar ook veel mensen vanuit de omliggende wijken van Amersfoort. Het zijn dan ook vijf dagen vol met activiteiten voor verschillende doelgroepen. Het gevarieerde programma komt tot stand in samenwerking met de vele verenigingen, zoals bijvoorbeeld de atletiekvereniging Altis, muziekvereniging St. Caecilia en de jongerenvereniging JOHO! Ook de Paardensportdag hoort tot de basis van het Dorpsfeest.

Zonder vrijwilligers lukt het niet
Het feestcomité en de vrijwilligers zijn herkenbaar aan de rode en blauwe shirts op het terrein aanwezig. Negenhonderd mensen, die helpen om het voor iedereen een feest te maken. Voor de ouderen is er het Dreesfeest, voor mensen met een beperking het zomercarnaval en ook voor de kinderen is er allerlei vertier. En vergeet ook niet de vrijwilligers die helpen met opbouwen, het terrein netjes houden en uiteindelijk weer afbreken. De organisatie is tevreden met de huidige omvang. Het feest is geleidelijk gegroeid tot wat het nu is, groter hoeft niet.

De Buurtwetertegel
De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000 in 2014. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die regelmatig wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De Buurtwetertegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

Iemand nomineren?
Heb jij iemand in de buurt die weet wat er speelt en vraag en aanbod bij elkaar brengt? Bij wie je terecht kunt met praktische vragen als “Bij wie zou ik een ladder kunnen lenen?”, “Is er iemand die mijn hond een paar keer per week uit zou willen laten?”,of “Zou een buurtgenoot voor mij wat boodschappen kunnen meenemen?”. Je kunt deze meer dan goeie buur nomineren voor een Buurtwetertegel, door een mail met motivatie te sturen aan buurtweter033@gmail.com.

Delen
18 september 2017No comments,
Comments

Comments are closed here.