Buurtwetertegel voor Inge de Hoog – Naailessen

Buurtwetertegel voor Inge de Hoog – Naailessen

 

 

 

Op maandag 30 oktober is de Buurtwetertegel uitgereikt aan Inge de Hoog. Inge verbindt al ruim 15 jaar mensen in de wijken Zielhorst en Schothorst via de naailessen die zij geheel belangeloos verzorgt in Het Middelpunt in Zielhorst. Een gepassioneerde Inge: “Ik heb van mijn beroep mijn hobby gemaakt”.

 

Inge naait de boel aan elkaar

Inge is opgeleid als coupeuse, maar heeft dit vak niet altijd uitgeoefend. Zij heeft een passie voor het naaien en draagt dat graag over aan anderen. Een paar jaar voor haar pensionering is zij op vrijwillige basis gaan lesgeven, waarbij voor haar de gezelligheid en saamhorigheid voorop staat. Inge doet dit om mensen in de buurt uit hun isolement te halen en middels de naailessen met elkaar in contact te laten komen. Inge voelt zich geen leerkracht, maar leert ook zelf veel van de deelnemers, omdat die inmiddels met hele uitdagende werkstukken of uitdagingen komen.

 

Wat klein begon met een paar deelnemers is inmiddels na 15 jaar uitgegroeid tot lessen op maandagmiddag, dinsdagochtend en vrijdagavond. Inge heeft zelf geïnvesteerd in de naaimachines en krijgt van de gemeente een subsidie als bijdrage in de huur en het onderhoud van de machines. De deelnemers betalen een kleine vergoeding. Hierdoor blijven de naailessen ook voor mensen met een kleine beurs bereikbaar.

 

Inge krijgt regelmatig spullen (stoffen, accessoires, hulpmiddelen etc.), die zij met de cursisten deelt. Wat overblijft schenkt Inge weer aan het goede doel.

 

Om de gezelligheid en saamhorigheid te vergroten organiseert Inge ook tripjes naar stoffenmarkten, samen (Indisch) koken/eten en jaarlijks een modeshow, waarbij de cursisten hun werkstukken in Het Middelpunt showen.

 

Deelnemers: cursisten of vriendinnen

De deelnemers aan de naailessen zijn enthousiast en gek op Inge. Nieuwe deelnemers worden snel in de groep opgenomen. Door de ongedwongen sfeer kunnen wij veel met elkaar delen en elkaars steun zijn. Over de uitgereikte buurtwetertegel waren de deelnemers unaniem: “Als er één is die het verdient, dan is Inge het wel”.

 

Inge de Hoog ontvangt de buurtwetertegel

 

De Buurtwetertegel

De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000 in 2014. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die regelmatig wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De Buurtwetertegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

 

 

Iemand nomineren?

Heb jij iemand in de buurt die weet wat er speelt en vraag en aanbod bij elkaar brengt? Bij wie je terecht kunt met praktische vragen als “Bij wie zou ik een ladder kunnen lenen?”, “Is er iemand die mijn hond een paar keer per week uit zou willen laten?”, of “Zou een buurtgenoot voor mij wat boodschappen kunnen meenemen?”. Je kunt deze meer dan goeie buur nomineren voor een Buurtwetertegel, door een mail met motivatie te sturen aan buurtwetertegel@bewoners033.nl.

Delen
1 november 2023No comments
Comments

Comments are closed here.