Buurtwetertegel voor Wieke en Marleen

Buurtwetertegel voor Wieke en Marleen

Op zaterdag 9 april is de Buurtwetertegel uitgereikt aan Wieke en Marleen, buren uit Liendert. De uitreiking vond plaats in de Buurttuin Liendert, een braakliggend stuk grond, waar de twee samen met andere vrijwilligers iets leuks van hebben gemaakt. Het is een plek geworden waar mensen graag verblijven en verbindingen ontstaan. Elke tweede zaterdag van de maand wordt er gewerkt in de tuin, maar deze zaterdag was het ook een beetje een feestdag.

 Voormalig zwembad

De buurtuin Liendert is op de plek waar tot 2018 het zwembad was. Marleen en Wieke grepen de sloop ervan aan om buren samen te brengen. Het gebied was beschikbaar voor de buurt totdat er woningen gebouwd worden en de tennis- en handbalclub verplaatsen. Maar de buren hebben het voor elkaar gekregen dat de buurttuin ook na deze ontwikkelingen blijft bestaan. De aanwezigen op deze zaterdag hebben geholpen de boomstammen die het terrein afbakenen te verplaatsen, zodat de buurttuin aan de andere kant van het fietspad verder kan.

Allerlei activiteiten

Vanwege de tijdelijkheid was gekozen voor een onderhoudsvriendelijke tuin, maar er is natuurlijk altijd wat te doen. Meerdere vrijwilligers steken de handen uit de mouwen in de buurttuin, maar Marleen en Wieke zijn toch wel de drijvende krachten, die elke keer weer nieuwe activiteiten bedenken. Een bootcamp voor de sportievelingen, een springkusssen voor de kleintjes: naast het werken is er ook veel leuks te beleven in de buurttuin. Zo creëren ze gemeenschapsgevoel in de buurt en dat wordt gewaardeerd!

De Buurtwetertegel

De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000 in 2014. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die regelmatig wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De Buurtwetertegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

Iemand nomineren?

Heb jij iemand in de buurt die weet wat er speelt en vraag en aanbod bij elkaar brengt? Bij wie je terecht kunt met praktische vragen als “Bij wie zou ik een ladder kunnen lenen?”, “Is er iemand die mijn hond een paar keer per week uit zou willen laten?”, of “Zou een buurtgenoot voor mij wat boodschappen kunnen meenemen?”. Je kunt deze meer dan goeie buur nomineren voor een Buurtwetertegel, door een mail met motivatie te sturen aan buurtwetertegel@bewoners033.nl.

Delen
11 april 2022No comments,

Geef een reactie