Centrum Amersfoort ‘Hartveilig’ dankzij Reanimatie-netwerk

Centrum Amersfoort ‘Hartveilig’ dankzij Reanimatie-netwerk

Wethouder Stegeman (D66) heeft op 12 juni symbolisch een AED in een buitenkast geïnstalleerd op de Hof, waardoor het centrum van Amersfoort volgens de landelijke norm “hartveilig” is geworden.

Samen met zes andere geplaatste AED’s in het historische centrum van Amersfoort, o.a. bij ingangen van parkeergarages, kan overal in het centrum binnen 6 minuten na een 112-melding van een hartstilstand begonnen worden met de reanimatie en een AED aangesloten worden op het slachtoffer.

Dit is mogelijk geworden door de goede samenwerking tussen het Reanimatie Netwerk Amersfoort en enkele bedrijven en instellingen. Deze laatste hebben AED’s in 24 uur per dag toegankelijke buitenkasten beschikbaar gesteld aan het netwerk.

De AED’s zijn in ronde groene of rode buitenkasten geplaatst die zijn afgesloten met een cijferslot. De burgerhulpverleners krijgen de code toegestuurd met hun alarmeringsbericht dat zij via HartslagNu krijgen. Ook de bikers van de politie in het centrum hebben toegang.

Wethouder Stegeman: “Ik ben blij dat de goede samenwerking tussen het Reanimatie Netwerk en enkele bedrijven en instellingen nu tot dit mooie resultaat heeft geleid. Wij verwelkomen het dat Amersfoortse bedrijven en instellingen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en het Reanimatie Netwerk ondersteunen bij hun belangrijke werk. Ik hoop dat de subsidie die de gemeente beschikbaar heeft gesteld voor de aanschaf van buitenkasten, alle AED-eigenaren in Amersfoort verder zal aansporen hun AED voor hun omgeving beschikbaar te maken.”

Voorzitter Henk Pijper van het netwerk: “Wij zijn de meewerkende bedrijven en instellingen zeer dankbaar voor hun hulp bij het ‘hartveilig’ maken van de binnenstad van Amersfoort. Het Reanimatie Netwerk is continu bezig om hetzelfde resultaat te bereiken voor de hele stad. Wij zijn al een aardig eind op weg, maar missen nog voldoende AED’s die zijn aangemeld bij HartslagNu ook zijn er nog steeds meer burgerhulpverleners nodig. Dus volg die reanimatiecursus en zorg dat u in staat bent om een leven te redden.“

Bij een hartstilstand is het essentieel dat binnen 6 minuten begonnen wordt met reanimatie en met defibrillatie met een AED, nog voor de komst van de ambulance. De overlevingskansen nemen namelijk met 10% per minuut af. Het netwerk van burgerhulpverleners en AED’s in Amersfoort wil in de hele stad binnen 6 minuten hulp kunnen verlenen. Op de website van het Reanimatie Netwerk is een kaartje met de locaties van de bij HartslagNu aangemelde AED’s te bekijken.

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort onderhoudt en beheert het netwerk van burgerhulpverleners bij reanimaties en publiek toegankelijke AED’s binnen de gemeente Amersfoort, in samenwerking met hartslagnu.nl, de gemeente Amersfoort en de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).

Hier is een kaartje te vinden van de AED’s in het centrum van Amersfoort: https://reanimatienetwerk-amersfoort.nl/Netwerk/Dekking/

Nadere informatie is te verkrijgen bij:
Machiel Lambooij, secretaris/penningmeester, penningmeester@reanimatienetwerk-amersfoort.nl, T 06 52 474 387
Henk Pijper, voorzitter, voorzitter@reanimatienetwerk-amersfoort.nl, T 06 53 82 64 50

Adres secretariaat:
Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort        Anna Paulownalaan 8, 3818 GD Amersfoort
www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl                  Facebook: Reanimatie Netwerk Amersfoort
KvK-nummer 66412234 / RSIN 856541163

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort onderhoudt en beheert het netwerk van burgerhulverleners bij reanimaties en publiek toegankelijke AED’s binnen de gemeente Amersfoort, in samenwerking met HartslagNu, de gemeente Amersfoort en de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief: Aanmelden voor Nieuwsbrief Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort.

Meld uzelf of uw AED direct aan bij het netwerk: Aanmelden burgerhulpverlener of AED

Delen
18 juni 2018No comments,
Comments

Comments are closed here.