Dag(en) van de Dialoog in Amersfoort

Dag(en) van de Dialoog in Amersfoort

Wij tellen af, nog een paar dagen te gaan en dan starten de Dagen van  de Dialoog. Tijdens deze elfde editie hebben we de dialoog op twee dagen gepland. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november 2015 ontmoeten weer veel stadsgenoten elkaar aan één van de dialoogtafels. Op woensdagochtend 11, 18 november en 2 december gaan kinderen van basisscholen in Amersfoort met elkaar in dialoog.

Het thema voor de Dag van de Dialoog en voor de Kinderdialoog gaat dit jaar over geluk.

“Wat betekent geluk voor jou?”

Geluk kent vele invalshoeken en iedereen beleeft dit op zijn eigen manier. De één associeert geluk met liefde, vriendschap, iets voor een ander kunnen betekenen of elkaar respecteren. Het geluk van anders kunnen en mogen zijn, vrijheid of gezondheid. De ander meer op een ander vlak als voldoende geld, een mooie carrière en status. Geluk is dus heel persoonlijk.

Heeft u zich al aangemeld voor de Dagen van de Dialoog? Meld u nog snel aan via onze website www.amersfoortindialoog.nl

Er zijn nu 20 locaties met 30 tafels waar u kunt deelnemen aan de dialoog en andere Amersfoorters kunt ontmoeten.

Er zijn nog plaatsen open bij onder andere wijkmuseum Soesterkwartier, het Archief Eemland in het Eemhuis, De Koperhorst, De Bron, Peer, Theater Toermalijn of een van de andere tafels.

Op de website vindt u alle dialoogtafels, een aantal zitten al vol.

Wilt u liever een gesprek leiden?
Ook dat is mogelijk. U moet dan wel ervaring hebben om een gesprek te leiden.
Aanmelden kan nog via onze site www.amersfoortindialoog.nl
Wilt u een kinderdialoogtafel leiden?
Inschrijven is nog mogelijk via info@amersfoortindialoog.nl.
Vermeld in de e-mail de naam of namen van de deelnemers.

Dialoogtafel
Via de website www.amersfoortindialoog.nl kunt u zich nog als tafelorganisator inschrijven voor 13 of 14 november. Wij adviseren u echter wel om dit alleen te doen als u zelf al een aantal deelnemers heeft of weet die aan uw tafel willen deelnemen.

Wilt u ons informeren over het aantal deelnemers via info@amersfoortindialoog.nl

Staat uw tafel al op de website en hebben zich deelnemers bij u gemeld en niet via onze website. Wilt u ons dan ook informeren hoeveel deelnemers dit zijn. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@amersfoortindialoog.nl.

Terugblik training voor gespreksleiders, inspirerend en leerzaam
Op dinsdagavond 27 oktober vond de tweede trainingsavond voor gespreksleiders plaats. René Bullinga en Renske Rietmeijer gaven de ruim 30 deelnemers een college in de dialoogmethode.

Wat is een dialoog en wat juist niet en waar moet je als gespreksleider rekening mee houden?
Naast deze informatie ging de groep deelnemers ook zelf aan de slag met het thema “geluk”. Dit gaf ons veel input en inspiratie voor de ‘achterzak’ (handige vragen, weetjes en een leidraad voor de dialoogsessies).

Methodiek dialoog praktisch of filosofisch
Dit jaar hebben wij de dialoogmethode aangepast. Dit is tijdens de tweede training uitgelegd en staat ook omschreven in de achterzak. Naast een praktische fase (het doen/actie) is er ook de mogelijkheid om voor een filosofische fase te kiezen. Hierin gaat u net even iets dieper op het thema in. Een mooie aanvulling op de dialoog want een goed gesprek is naar ons inzien even waardevol!

Agenda
woensdag 11 en 18 november de Kinderdialoog
vrijdag 13 november 1e Dag van de Dialoog
zaterdag 14 november 2e Dag van de Dialoog

Heeft u nog vragen, opmerkingen, suggesties of wilt u in contact komen met de organisatie achter Amersfoort in Dialoog stuur dan een contactverzoek naar info@amersfoortindialoog.nl

Wij wensen u een mooie dialoog en hopen u te ontmoeten bij een van de dialoogtafels.

Tot dan,

Bestuur Stichting Amersfoort in Dialoog

Delen
10 november 2015No comments

Geef een reactie