De Broedplaats van 27 mei: de sfeer zat er goed in

De Broedplaats van 27 mei: de sfeer zat er goed in

De Broedplaats van 27 mei was een sfeervolle bijeenkomst, waarbij deze keer ook Wethouder Cees van Eijk aanwezig was.

Van mens tot mens

Digitaal gaat het bewust allemaal net wat anders dan bij een Broedplaats die fysiek in de stad wordt georganiseerd. Bij de Broedplaatsen is het altijd heel belangrijk dat we elkaar van mens tot mens kunnen ontmoeten en niet zogezegd van scherm tot scherm. Om deze reden is het alweer een goed gebruik geworden dat we bij de online broedplaats altijd even een voorstelrondje doen: wie ben je, wat doe je en waarom ben je hier? Het voordeel daarvan is dat zelfs bekenden van elkaar soms zelf iets nieuws horen. De sfeer zat er ook snel in, wat ook blijkt uit de momenten dat we met elkaar grapjes hebben gemaakt en hebben gelachen. Het is mooi te ervaren dat dit online ook goed kan.

foto: Pixabay

De Pitches

Een Broedplaats zou een de Broedplaats niet zijn zonder pitches en het meedenken met elkaar. Deze keer hadden we drie mooie pitches. Eigenlijk zouden we er vier hebben gehad, maar helaas moest één van de deelnemers op het laatst afzeggen. Hopelijk hebben we 16 september deze pitch met z’n allen nog te goed.

Pitch 1

De allereerste pitch werd gegeven door Sandra Barth. Sandra vroeg meedenkkracht voor haar coach atelier.

  • Ik ben sinds 5 mei weer in Amersfoort-Vathorst komen wonen en heb een coach atelier waarmee ik mensen help een nieuwe richting aan hun leven te geven. Dit doe ik met een creatief programma dat je op een leuke, laagdrempelige manier door het transformatieproces heen helpt. Mijn vraag die ik aan de Broedplaats-deelnemers stelde is: ik heb een aantal plekken beschikbaar voor mensen die het programma niet kunnen betalen. Kennen jullie mensen die hiervoor in aanmerking komen, dan kom ik graag met ze in contact. Ook is een contact met een hulpverlener ook fijn, om te onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken.

Mijn gegevens: info@sandrabarth.nl, 06-43228705, www.coachateliernieuwehorizon.nl

Pitch 2. Edgar Koning had deze keer een pitch voor Gebiedcoöperatie Eemland waarbij hij de aanwezigen vroeg om mee te denken.

Van de bewoners, Door de bewoners, Voor de bewoners

  • Dat je waar de Gebiedscooperatie Eemland voor staat. Door lokaal eigenaarschap en projecten die de belangen van bewoners en natuur in ons gebied ondersteunen, behouden we waarde in het gebied. Hier zijn nieuwe spelregels voor nodig. Die ontwikkelen we met elkaar.Wil je meedoen met projecten? Een eigen project inbrengen? Mee ontwikkelen van het nieuwe spelveld? Gelijkwaardig en samen met overheid en bedrijfsleven werken aan een inclusieve en duurzame samenleving?

    Je bent meer dan welkom. Kom op een open avond of meldt je aan op onze website: https://gebiedscooperatie-eemland.nl/

Pitch 3. Deze pitch werd ingebracht door  Nienke Buiskool Leeuwma van Lady’s Linked.

  • Lady’s Linked is een netwerk van vrouwelijke lotgenoten, ervaringsdeskundige buddy’s en juristen. Allen hebben zij ervaring met psychische/narcistische mishandeling binnen een relatie (huiselijk geweld), in de familie, met vrienden of collega’s.Psychisch en vaak ook lichamelijk geweld is hen niet vreemd en weten daardoor dus ook vaak wat jij nodig hebt en sluiten aan bij jou hulpvraag. Uiteraard worden ze allemaal getraind om zo de beste hulp aan jou (de hulpvragers) te kunnen bieden.
    • Om de toenemende vraag naar ervaringsdeskundige buddy’s aan te kunnen, zijn we op zoek naar nieuwe buddy’s die graag hun steentje willen bijdragen.
    • Daarnaast zouden we graag ook een penningmeester voor in het bestuur erbij willen.

Voor contact met Laday’s Linked Contact Lady’s Linked: http://www.ladyslinked.nl, Telefoon & Whatsapp: 0622222765 en info@ladyslinked.nl

Weer plenair

Teruggekomen vertelden de mensen van groep 1 dat ze het hebben gehad over de toegevoegde waarde van Sandra’s aanbod. Daarnaast heeft men ook nagedacht over hoe ze haar netwerk verder kan uitbreiden om haar kennis en ervaring nog meer in te kunnen gaan zetten. Vanuit de groep is er in ieder geval  door één van de mensen beloofd om nog een ander moment met haar mee te denken.

In groep 2 waar het ging over Gebiedscoöperatie Eemland had men zoals men terugkoppelde een leuk en energiek gesprek. Er zijn verschillende mogelijkheden en tips naar voren gekomen. We noemen hier enkele voorbeelden: vanuit het Groene Huis wil men een bericht over de Gebiedscoöperatie delen En ook een open avond zou bij het Groene Huis georganiseerd kunnen worden. Daarnaast kan het voor de coöperatie in de toekomst goed zijn ook meer specifiek naar wijken in Amersfoort te kijken. Verder werd ook de waarde van het gesprek (dialoog) in de stad aangestipt.

Tot slot heeft Nienke in groep 3 een gesprek gehad over het bereiken van nieuwe buddy’s en over het financiële gedeelte van het Netwerk. Wat zijn de verschillen tussen fondsen en subsidies, hoe kun je vinden, etc. Zoals Nienke aangaf heeft ze mooie dingen meegekregen waarmee ze al verder kunnen.

Mededelingen

De Broedplaats werd afgesloten met het onderdeel mededelingen. Jan Huurdeman, voorzitter van Bewoners033, vertelde net als vorige Broedplaats dat Bewoners033 mensen zoekt die graag hun expertise willen delen in één op één coachingsessies met bewonersinitatieven. Heb je daarin interesse, dan kan je je bericht sturen naar redactie@bewoners033.nl.

Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen over de Broedplaats en wil je 16 september deelnemen of een pitch doen? Meld je alvast aan via broedplaats@bewoners033.nl En als je dat nog niet gedaan hebt, schrijf je dan ook gelijk in voor de toekomstige aankondigingen: http://eepurl.com/hberEX

Een goede zomer toegewenst en graag tot 16 september.

Maarten Rector, namens Bewoners033

 

Delen
9 juli 2021No comments
Comments

Comments are closed here.