De StadsWormerij opent eindelijk haar deuren

De StadsWormerij opent eindelijk haar deuren

Na een bijdrage uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling in 2016 én een crowdfunding, opent de StadsWormerij – eindelijk– haar deuren. In de StadsWormerij maken duizenden krioelende wormen van keukenafval van o.a. Het Lokaal, de Natuurwinkel en Van Zanten vermicompost. Die bijzondere compost – vol leven – voedt de (moestuin)planten; zo wordt afval grondstof en is de cirkel rond. “We geven dus vorm aan de circulaire economie via mond en kont van de compostworm”, aldus Edgar van Groningen.

Vrijdag 27 september (15.00 uur) is de publieksopening van de StadsWormerij. Kom wormen knuffelen, drink een kop Darbovenkoffie (of thee) en krijg tips over hoe zelf thuis te vermicomposteren. De StadsWormerij is te vinden in de Keistadloods / circulaire pleisterplaats Vinkenhoef (Oude Lageweg 66).

Wil je op een ander moment een kijkje nemen in de StadsWormerij? Iedere laatste vrijdag van de maand kan een kijkje worden genomen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zelf thuis vermicomposteren?  Vanaf het najaar 2019 start de StadsWormerij met WormenWorkshops. Meer info via www.stadswormerij.nl.

 

Delen
13 september 2019No comments,
Comments

Comments are closed here.