De ‘Witte Vlinder” ondergaat complete metamorfose

De ‘Witte Vlinder” ondergaat complete metamorfose

Dat vlinders van een onooglijke pop transformeren tot fascinerende schepselen is geen nieuws.

Voor:
KO11

Voor de “Witte Vinder’, het nieuwe wijkeconomie project in Kruiskamp moeten we een uitzondering maken. Was het voormalige schoolgebouw een jaar geleden rijp voor de sloop, nu kan het de trots van de wijk genoemd worden. Maandenlang was er al geklust door vrijwilligers, die het pand een nieuwe wijkfunctie willen geven.

Met de hulp van het RTL4 programma ‘De klusbrigade’ werd vrijdag en zaterdag 11 en 12 juli op indrukwekkende wijze de laatste hand aan de transformatie van het pand voltooid. Een groep vrijwilligers, aangestuurd door professionals van het RTL programma hebben in twee dagen het uiterlijk en het interieur van het pand een geheel nieuwe uitstraling gegeven. De buitenkant is geheel geschilderd, en de foyer van het nieuwe centrum is voorzien van een nieuwe keuken, houten banken, sfeerverlichting en vloerbedekking. Dankzij bemiddeling van Croqqer, een innovatief project (uit Amersfoort) dat burgers verbindt die elkaar willen helpen met klusjes, werden de ‘Klusbrigade’ en de Witte Vlinder aan elkaar gekoppeld.

NA:
KO7

Croqqer is hoofdsponsor van het RTL programma, dat in Aflevering 7, op 10 augustus a.s. de beelden toont van de werkzaamheden rond de ‘Witte Vlinder’.
Bij de feestelijke opening van het op pand was onder meer wethouder Bertien Houwing, die onder meer Burgerinitiatieven in haar portefeuille heeft, aanwezig (zie het interview met haar op deze site).

Gemma van der Heijden, een van de gangmakers van het project, kon na twee uitputtende dagen naar huis gaan met de complimenten van vele wijkbewoners en gasten.
De ‘Witte Vlinder’ is een inspirerend voorbeeld van hoe bewoners zich willen inzetten voor het leefklimaat in hun wijk, gecombineerd met loonvormende activiteiten, onder meer door startende ondernemers van een betaalbare werkruimte te voorzien.

De ‘Witte Vlinder’ is een project van Kruiskamp Onderneemt, Van Galenstraat 30.

SFEER IMPRESSIE:

DSC04644-001 KO8 CornelisMet Evelyn

 

Delen
14 juli 2014No comments

Geef een reactie