Denkt u mee over de ontwikkeling van deze stad?

Denkt u mee over de ontwikkeling van deze stad?

Amersfoort is volop in ontwikkeling. Zo worden er per jaar rond de 1.000 woningen gebouwd en wordt er hard gewerkt aan de overgang naar duurzame energie. Met de ontwikkelingen in de stad en de doelstellingen voor de stad komen ook dilemma’s naar boven. Juist u als inwoner of belanghebbende hebt zicht op deze dilemma’s. Daarom horen we graag van u.

De belangrijkste ontwikkelingen en doelstellingen voor Amersfoort tot 2030 komen in één visie bij elkaar. Dit heet de Omgevingsvisie. Deze visie gaat naast ruimte voor wonen en duurzame energie bijvoorbeeld ook over werken, verkeer, gezondheid, groen, water en recreëren. Op weg naar deze Omgevingsvisie wil de gemeente ook van u weten waar de visie in ieder geval uitspraken over moet doen.

Al ruim 40 interviews met inwoners en belanghebbenden
In de afgelopen maanden hebben medewerkers van de gemeente ruim veertig bewoners en andere belanghebbenden geïnterviewd over de kwaliteiten van Amersfoort en de ontwikkelingen in de stad. Voor de interviews waren alle 538 bewoners van een huis op nummer (0)33 per brief uitgenodigd. Voor de gesprekken met andere belanghebbenden nodigde de gemeente organisaties uit de stad uit. Onder andere MBO Amersfoort, de Fietsersbond, Stichting Keiroze, Arcadis en de GGD.

De volgende stap: uw inbreng
In de volgende stap wil de gemeente met u de opbrengst van de interviews toetsen en samen met u bespreken welke dilemma’s er zichtbaar worden voor de komende jaren. In vier delen van de stad zijn bijeenkomsten waar u bij kunt zijn.

Woensdag 2 oktober Amersfoort Noord
Vathorst, Hooglanderveen, Nieuwland, Hoogland en Hoogland West, Kattenbroek, Zielhorst

Donderdag 3 oktober Amersfoort Oost
Liendert, Rustenburg, Randenbroek, Schuilenburg, Stoutenburg Noord

Woensdag 9 oktober Amersfoort Midden en West
Stadshart (inclusief Zonnehof), Kruiskamp-Koppel, Soesterkwartier, Schothorst

Donderdag 10 oktober Amersfoort Zuid
Berg-, Vermeer-, Leusderkwartier, Bosgebied Berg

Aanmelden kan via www.amersfoort.nl/omgevingsvisie.

Hoe verder?
Op woensdag 20 november presenteert de gemeente de opbrengst van alle interviews en gebiedsbijeenkomsten. Ook daar bent u van harte welkom. Meer informatie over plaats en tijd volgen nog. De Omgevingsvisie zelf wordt in 2020 gemaakt.
Ook kunt u tussen woensdag 16 oktober en woensdag 6 november naar het Rietveldpaviljoen op de Zonnehof voor verschillende exposities die zijn gemaakt over de Omgevingsvisie. Ook hierover vindt u meer informatie op www.amersfoort.nl/omgevingsvisie

Delen
22 september 2019No comments,
Comments

Comments are closed here.