Doe mee met Meet je Stad!

Doe mee met Meet je Stad!

Er wordt veel gesproken over klimaatverandering en over de gevolgen daarvan voor Nederland. Maar wat betekent het voor Amersfoort? Dit voorjaar start Meet je stad!, een project waar inwoners van Amersfoort drie jaar lang metingen doen in hun omgeving, en de gevolgen en beleving van klimaatverandering in de wijk onderzoeken. Samen bepaal je wat je wilt onderzoeken en hoe je dat gaat doen. In Meet je stad! is ruimte voor denkers en doeners, alfa’s en bèta’s. Iedereen kan meedoen, er is geen voorkennis nodig.
Het project begint dit voorjaar met een basiscursus wetenschap. Vervolgens wordt een groep gevormd van mensen die de sensoren gaan ontwikkelen en maken. Die sensoren worden dan uitgezet in de hele stad, en gekoppeld in een netwerk. De gegevens die uit die sensoren komen zijn op een website te zien, en iedereen kan meekijken naar de grafieken die er gegenereerd worden. Hoe warm is het in uw straat? En een paar straten verderop?

Het doel is inzicht te krijgen in de gevolgen van klimaatverandering voor Amersfoort, en per wijk te kunnen bepalen wat er nodig is om in de toekomst zo weinig mogelijk negatieve gevolgen te ondervinden. Ook krijgt iedereen in Amersfoort de gelegenheid om te vertellen hoe hij/zij klimaatverandering ervaart. Heeft u last van wateroverlast of hitte? Misschien komt er dan bijvoorbeeld een plan om meer bomen in uw wijk te zetten, die water opnemen bij hevige regen, en de straat koelen bij hitte. Omdat klimaatverandering een probleem is wat we met z’n allen op moeten lossen, zijn de meetgegevens vrij te downloaden van de website, en we hopen dat er veel onderzoekers mee aan de slag gaan.

Meet je stad is een samenwerking tussen gemeente Amersfoort, waterschap Vallei en Veluwe, Gerb& en De WAR. Meer weten? Neem contact op via info@meetjestad.net.

Delen
15 februari 2015No comments, ,

Geef een reactie