Edwin Sjoers wint Wijkstrijd Nieuwland voor duurzaam reizen

Edwin Sjoers wint Wijkstrijd Nieuwland voor duurzaam reizen

Edwin Sjoers heeft het meest duurzame reisprofiel en wint de Wijkstrijd in de wijk Nieuwland in Amersfoort. Sjoers verminderde tijdens de Wijkstrijd zijn CO2-uitstoot met 75%, door meer te fietsen en gebruik te maken van een elektrische deelauto. Tijdens de Wijkstrijd streden 26 inwoners van Nieuwland van 16 oktober tot en met 12 november om het meest duurzame reisprofiel. Sjoers: “We hebben thuis één auto, en die hebben we de hele wedstrijd laten staan!”

Deelnemers die de auto lieten staan en voor een duurzaam vervoeralternatief kozen, spaarden voor punten. Wijkstrijd-coaches stimuleerden de deelnemers om gebruik te maken van e-bike-to-go’s, elektrische deelauto’s en fietsen. Zo draagt de Wijkstrijd bij aan de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid van de Amersfoortse wijk Nieuwland. De Wijkstrijd is een initiatief van Goedopweg, waarin werkgevers en overheden samenwerken aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Fietskilometers verdubbeld

Tijdens de Wijkstrijd is het reisgedrag van de deelnemers aanzienlijk veranderd. Waar zij normaal tweederde van hun reizen met de auto maakten, kozen zij tijdens de Wijkstrijd slechts bij een derde van hun reizen voor de auto. Dit bereikten ze door verdubbeling van de fietskilometers en door 23% van de autoritten te vervangen met elektrische deelauto’s. Er is in totaal met slechts 4% meer reistijd een reductie van 37% in CO2 bereikt en 21% vermindering van de reiskosten.

Blijvend gebruik van deelauto’s in Nieuwland

Door het enthousiaste gebruik van de kortingsactie voor de elektrische deelauto’s tijdens de Wijkstrijd, zullen er twee elektrische auto’s in Nieuwland blijven staan om door twee groepen buurtbewoners gezamenlijk te worden geleased.

Goedopweg

De Wijkstrijd is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de U15 (netwerk van werkgevers in de regio) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Delen
27 november 2017No comments
Comments

Comments are closed here.