Een nieuw jaar!

Een nieuw jaar!

De oliebollen zijn op, de straat is weer schoongeveegd. Tijd voor een opgeruimde start van het nieuwe jaar. BEWONERS033 wenst u allen een energiek en inspirerend jaar vol met mooie nieuwe en hernieuwde initiatieven!

Voor BEWONERS033 begint dit jaar heel anders dan het vorige. In januari 2017 was het helemaal niet vanzelfsprekend dat we door zouden gaan.  We zagen dat er verschillende organisaties waren die inmiddels vergelijkbare doelen hebben als wij: het bieden van een platform voor en het ondersteunen van bewonersinitiatieven. Maar ook dat deze organisaties, omdat ze niet afhankelijk zijn van vrijwilligers, meer armslag hebben om die doelen te verwezenlijken. Hoe kwetsbaar een kleine vrijwilligersclub is, wisten we maar al te goed; door ziekte en verhuizing ging het bij ons veel minder snel dan we zouden willen. We hebben ons in de eerste maanden van 2017 dus serieus de vraag gesteld of we door zouden gaan.

Het antwoord op die vraag werd een volmondig ja. Maar, wisten we, dan moeten we wel vooral die dingen doen waar we zelf het meeste plezier aan beleven. Dat betekent, naast het bijhouden van de website, het organiseren van bijeenkomsten en andere mogelijkheden tot fysiek contact tussen bewoners die Amersfoort mooier en leefbaarder maken. De Burgerborrel, altijd gezellig met steeds weer verrassende zeepkist bijdrages, organiseren we twee keer per jaar (de volgende is op 12 april 2018 bij de Voedselbank.) Sinds juni houden we ook iedere vierde maandag van de maand een inloopspreekuur in het Eemhuis (19:30 – 21:00 uur), waar we klaar zitten voor iedereen die wat meedenkkracht kan gebruiken. Dankzij onze samenwerking met StadsLAB033 hebben we in september de organisatie van de Broedplaats van de Gemeente overgenomen. Daar denken we met allerlei mensen samen na over vragen die initiatiefrijke Amersfoorters inbrengen (de volgende is op 8 maart). Het leuke is dat iedereen vervolgens naar huis gaat met nieuwe ideeën en kennis.
Ook wij bruisen na Burgerborrels, Inloopspreekuren en Broedplaatsen weer van de ideeën. Dus ook voor 2018 hebben we plannen genoeg. Onze grote wens is dat er meer mensen zijn die samen met ons die plannen willen uitvoeren. Heel erg blij zijn we dan ook dat één van de werkgroepen van de laatste G1000 zich bij ons heeft aangesloten. In het voorjaar van 2018 kunnen we onthullen wat voor moois dat opgeleverd heeft!

2018 wordt een spannend jaar voor alle bewonersinitiatieven in Amersfoort. Een nieuwe gemeenteraad betekent een nieuw college van B&W. Van inwoners wordt steeds meer verwacht dat ze actief zijn en zelf initiatieven nemen. Dat zal met een nieuwe gemeenteraad waarschijnlijk niet veranderen. Een verwachting die de inwoners van Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen overigens meer dan waarmaken. Alleen op onze website staan meer dan honderd initiatieven en we weten dat we verre van volledig zijn. Dat betekent dat duizenden mensen zich actief inzetten voor onze stad en dorpen. Het plezier dat wij als inwoners van Amersfoort beleven aan al die activiteiten, hangt deels af van de ruimte die we daarvoor krijgen van de Gemeente. En dat kan zeker wel veranderen met een nieuwe raad en een nieuw college.

Hoe dan ook: BEWONERS033 begint 2018 heel anders dan 2017. Vol vertrouwen en met veel plezier gaan wij door, in de hoop dat we daarmee onze bijdrage kunnen leveren aan het plezier waarmee u en vele anderen zich inzetten voor onze stad.

Mede namens Cornelis, Ineke, Jaap, Jan en Lia,

Annemarth

Delen
4 januari 2018No comments,
Comments

Comments are closed here.