Eerste ouderenhof Hof van Amersfoort in Leusderkwartier

Eerste ouderenhof Hof van Amersfoort in Leusderkwartier

De Woonvereniging Hof van Amersfoort is een burgerinitiatief dat verschillende ouderenhoven wil realiseren om ouderen meer mogelijkheden te geven op een leuke manier zelfstandig te kunnen (blijven) wonen. De eerste hof komt op het voormalige Youké-terrein aan de Scheltemalaan in het Leusderkwartier. Dit terrein, op loopafstand van de winkels aan de Leusderweg, werd vorig jaar door het burgerinitiatief verworven. De bouwplannen worden ontwikkeld in overleg met de buurt en omwonenden. De opzet is dat mensen zelfstandig wonen aan een woonhof en gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen.

Voorzitter Lammert Wildekamp: ‘Het gaat in dit geval om koopwoningen voor de gemiddelde beurs, maar we streven ook naar sociale huur. We zijn daarom op zoek naar andere geschikte pekken in Amersfoort.’

De woonvereniging is drie jaar geleden in Amersfoort opgericht met ondersteuning van de Landelijke Stichting Knarrenhof. Deze heeft tot doel om ouderen op basis van ‘naoberschap’ (Twents voor nabuurschap), met steun en aandacht voor elkaar, zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Wie vragen heeft of meer informatie wil over de hof aan de Scheltemalaan of een toekomstig project van de woonvereniging Hof van Amersfoort kan zich wenden tot de secretaris van de woonvereniging, Jürgen Trein: hj.trein@hccnet.nl.

Delen
22 augustus 2016No comments,

Geef een reactie