Elisabeth Groen en pop-up Parkhuis formeel van start tijdens Fête de la Nature

Elisabeth Groen en pop-up Parkhuis formeel van start tijdens Fête de la Nature

Het is zover! Elisabeth Groen en het Parkhuis kunnen van start op het terrein van het voormalige ziekenhuis aan de Heiligenbergerweg. En wanneer kunnen we dat beter doen dan tijdens Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Kom op zondag 27 mei naar het Vosheuvelpad op de Elisabethlocatie en vier met ons de lente!

Elisabeth Groen en het Parkhuis organiseren op zondagmiddag 27 mei een evenement met diverse workshops en optredens. Om 13 uur is de formele opening van het nieuwe stadspark Elisabeth Groen, een park voor en door bewoners. Ook het Parkhuis opent dan pop-up haar deuren, in het voormalig kinderopvanggebouw aan het Vosheuvelpad.

Programma

Van 13 tot 17 uur zijn er verschillende activiteiten zoals de waterdiertjessafari, een yoga- of  zangworkshop en bloemenzaad-bommen maken. Je kan ook meedoen aan de natuurbelevingsroute, kinderen kunnen zich laten schminken en enkele Amersfoortse muzikanten verzorgen optredens. Uiteraard kan je ook rustig genieten van de omgeving, met een drankje en een hapje op het terras van het pop-up Parkhuis.

Hoe kom je er?

Het stadspark Elisabeth Groen is goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer (halte Heiligenbergerweg of Ringweg-Randenbroek). De ingang van het park is vanaf het Vosheuvelpad bij het pop-up Parkhuis (zie ook de plattegrond) of bij de natuurspeelplaats. Het Vosheuvelpad loopt van Stadsboerderij de Vosheuvel tot Sportpark Dorrestein.

Maar nog makkelijker kom je er met een boot van de Waterlijn. Deze vaart de hele middag gratis vanaf het centrum, Krommestraat 5, naar Elisabeth Groen. Kijk op www.elisabethgroen.nl voor de vaartijden. Kom op tijd: een volle boot = vol!

Fête de la Nature, waardebepaling achteraf

Fête de la Nature is een vrij toegankelijk festival, je besluit pas na afloop wat een workshop of optreden je waard is.  Meer informatie over het festival en tijden van workshops en optredens is te vinden op de websites van Elisabeth Groen (www.elisabethgroen.nl) en Fête de la Nature (www.fetedelanature.nl). Voor actuele informatie volg je Elisabeth Groen en Parkhuis op facebook.

Vier samen met ons de lente op zondag 27 mei!

Delen
14 mei 2018No comments, ,
Comments

Comments are closed here.