Broedplaats: Samen maken wij de Stad

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/09/2022
16:00 - 19:00

Locatie
Stadhuis Amersfoort

Categorieën


De Broedplaats is een bijeenkomst waarin inwoners, gemeenteraadsleden, wethouders, ambtenaren, adviseurs en alle andere mensen die Amersfoort verder willen helpen elkaar ontmoeten en samen kunnen broeden op ideeën voor Amersfoort.

Bij de Broedplaats kan iedereen een pitch doen of een presentatie geven van max. 3 minuten. In die pitch of presentatie kan het gaan over een idee of vraag waar de spreker met anderen over wil spreken. Soms gaat dat over een heel pril idee “wat zou het toch mooi zijn als…” of “het kan toch niet zijn dat…”. En soms hebben zij het ook hele concrete vragen: “kan iemand mij helpen met dit of dat…?” Vervolgens kiezen de aanwezigen met welke spreker zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. In de praktijk blijkt elke keer dat iedereen met leuke nieuwe ideeën en suggesties voor Amersfoort naar huis gaat.

De Broedplaats is altijd op wisselende locaties in Amersfoort. Bewoners033 laat daarmee ook zien wat er allemaal gebeurt in onze gemeente. Zo krijgen initiatieven de kans zich te presenteren bij een diverse groep van Amersfoorters. Ook zo maken we samen Amersfoort.

Normaal is er vanaf 18:00 een gezamenlijke maaltijd voor wie daar gebruik van wil maken, waar men informeel met elkaar kan spreken en met elkaar kan kennismaken. Vanaf 19:00 beginnen we met de presentaties. De avond duurt tot ongeveer 21:00, soms wat langer. De tijden zijn doorgaans wat anders wanneer de Broedplaats op het gemeentehuis plaatsvindt maar de opzet blijft hetzelfde. Wanneer de Broedplaats online plaatsvindt, vervalt uiteraard de maaltijd.

Eens per jaar is de Broedplaats op het gemeentehuis. Dit is meestal de Broedplaats van september (deze dus). Dan begint en eindigt hij eerder dan de ander Broedplaatsen en is de verdeling maaltijd / pitches iets anders, om zoveel mogelijk raadsleden, wethouders en ambtenaren de kans te geven om mee te doen.

Delen