Broedplaats: Samen maken wij de Stad

Broedplaats: Samen maken wij de Stad

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/11/2023
18:15 - 21:00

Categorieën


De Broedplaats is een bijeenkomst waarin inwoners, gemeenteraadsleden, wethouders, ambtenaren, adviseurs en alle andere mensen die Amersfoort verder willen helpen elkaar ontmoeten en samen broeden op ideeën voor Amersfoort.

Bij de Broedplaats kan iedereen een pitch doen of een presentatie geven van max. 3 minuten. In die pitch of presentatie kan het gaan over een idee of vraag waar de spreker met anderen over wil spreken. Soms gaat dat over een heel pril idee “wat zou het toch mooi zijn als…” of “het kan toch niet zijn dat…”. En soms gaat het om hele concrete vragen: “kan iemand mij helpen met dit of dat…?” Vervolgens kiezen de aanwezigen met welke spreker zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. In de praktijk blijkt elke keer dat iedereen met leuke nieuwe ideeën en suggesties voor Amersfoort naar huis gaat.

De avond begint om 18.15 met een gezamenlijke maaltijd voor wie daar gebruik van wil maken, waar men informeel met elkaar kan spreken en met elkaar kan kennismaken. Vanaf 19:00 beginnen we met de presentaties. De avond duurt tot ongeveer 21:00.

De Broedplaats is altijd op wisselende locaties in Amersfoort. Bewoners033 laat daarmee ook zien wat er allemaal gebeurt in onze gemeente. Zo krijgen initiatieven de kans zich te presenteren bij een diverse groep van Amersfoorters. Ook zo maken we samen Amersfoort. Eens per jaar is de Broedplaats op het gemeentehuis.

De locatie van deze Broedplaats is nog niet gekozen: wellicht op jouw locatie? Stuur een mail naar broedplaats@bewoners033.nl. Zie hier het verslag van een Broedplaats in het Soesterkwartier in november 2022.

De avond en de maaltijd zijn gratis. Wel willen we graag dat je je aanmeldt: broedplaats@bewoners033.nl. Geef daarbij aan of je een pitch wilt doen en of je deelneemt aan de maaltijd.

Delen

22/11/2023 @ 18:15 – 21:00 – De Broedplaats is een bijeenkomst waarin inwoners, gemeenteraadsleden, wethouders, ambtenaren, adviseurs en alle andere mensen die Amersfoort verder willen helpen elkaar ontmoeten en samen broeden op ideeën voor Amersfoort. Bij de Broedplaats kan iedereen een pitch doen of een presentatie geven van max. 3 minuten. In die pitch of presentatie kan het gaan over een […]