Energiedialoog (digitaal) 21 januari 19.30-21.45 u

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21/01/2021
19:30 - 21:45

Categorieën


Uit De Stad Amersfoort online 9-1-2021

In samenwerking met het Bureau Regio Amersfoort organiseert de Vereniging Eemland300 een (digitale) Energiedialoog over de keuzes van geschikte plekken voor het aanleggen van windturbines en zonnepanelen.

De komende maanden moeten de gemeenten Amersfoort, Eemnes, Bunschoten, Baarn, Soest, Leusden en Woudenberg aan de regering laten weten op welke locaties in deze regio voor deze duurzame energie opgewekt zou moeten worden. Dat is een besluit met belangrijkeconsequenties voor de inwoners. Om belangstellende inwoners meer inzicht te geven in de voors en tegens van windmolens en zonneweides organiseren de partijen een Energiedialoog op donderdag 21 januari van 19.30 tot 21.45 uur.

De burgemeester van Eemnes, Roland van Benthem, geeft een aftrap voor de dialoog.
Sprekers zijn:
M. Pieters namens Bureau Regio Amersfoort over de stand van zaken over haalbare plekken voor wind- of zonne-energie,
G. de Vries (Natuur en Milieufederatie Utrecht) vertelt over hun visie op de plaatsing van wind- en zonne-energie en
K.J. Fernhout (Stedin) praat over de mix van zonne- en windenergie.
Vervolgens is er een panel: Collectief Eemland (R.Stalenhoef), Energie Samen (M. Kamphorst) en Natuurmonumenten (G.Lemmen) reageren op de eerdere bijdragen.

Na deze verhalen is er gelegenheid om vragen te stellen. Via een enquête wil de organisatie de aanwezigen de gelegenheid geven hun opvattingen kenbaar te maken. Vanwege het coronavirus kunnen zij geen fysieke bijeenkomst regelen. Daarom hebben ze gekozen voor een online video discussie.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via communicatie@eemland300.nl onder de vermelding ‘RES’.

Delen