Overweeg je buddy te worden van een vluchteling? Kom naar de informatieavond

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 23/09/2021
19:30

Categorieën


Wat is Buddy to Buddy?

Stichting Buddy to Buddy koppelt betrokken inwoners aan vluchtelingen om die te helpen hun plek te vinden in de Nederlandse samenleving en uit een isolement te komen.

Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Wat is de visie van Buddy to Buddy?

De naam Buddy to Buddy is bewust gekozen. Wij gaan namelijk uit van gelijkwaardigheid. Mensen zijn niet gelijk, wel van gelijke waarde. En voegen evenredig waarde aan elkaar toe. Vanuit die visie organiseren we laagdrempelig contact van mens tot mens. Dit doen we door rekening te houden met de verschillen en mensen te helpen om daarmee om te gaan. Hierdoor kan in ongelijke situaties de weg toch vrij zijn voor gelijkwaardige ontmoeting. Voor beide kanten van het buddyschap geldt dat werelden en blikvelden worden vergroot. Buddy to Buddy heeft hierin een faciliterende rol.

De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is tweeledig: het sociale isolement van asielzoekers doorbreken en de betrokkenheid van inwoners bij de opvang van vluchtelingen vergroten.

Hoe doen jullie dit?

Dat doen we door inwoners van Amersfoort en vluchtelingen te koppelen. Buddy’s maken vluchtelingen wegwijs in de samenleving. Eén persoon is de link naar de samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de zoektocht naar een nieuw bestaan. Naast het matchen van buddy’s organiseren en faciliteren we activiteiten waarbij ontmoeting tussen Nederlanders en vluchtelingen centraal staat.

Tijdens de informatieavond nemen we je mee in het traject en bespreken we alles wat er in die vier maanden staat te gebeuren.

Kom je ook? Mail amersfoort@buddytobuddy.nl. De locatie is nader te bepalen i.v.m. de dan geldende coronamaatregelen.

Delen