We doen het samen! Festival

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/06/2022
Hele dag

Locatie
Prodentfabriek

Categorieën


Nog een paar weken en dan is het zover! Op zaterdag 25 juni kun je talloze workshops volgen, luisteren naar interessante verhalen, netwerken en kennismaken met fondsen en organisaties en… genieten van een optreden van niemand minder dan de geweldige zanger Stef Bos! 

En… de gemeente Amersfoort stelt vijftig kaartjes beschikbaar voor actieve vrijwilligers van bewonersinitiatieven. Stuur een bericht naar redactie@bewoners033.nl en je krijgt de code en instructies. Wees er snel bij want op is op!

Het programma is rond

Ben je op zoek naar informatie, inspiratie of kennis over hoe je jouw initiatief of project kan starten, verbeteren of laten groeien? Tijdens het We doen het samen! Festival kun je kiezen uit meer dan 25 workshops voor iedereen die bezig is met bewonersinitiatieven. Naast de leerzame workshops, zijn er interessante sprekers, mooie optredens en inspirerende verhalenvertellers. Ontdek hier het programma.

De kaartverkoop is gestart!

Een kaartje voor het festival kost €10,95. Maar de gemeente Amersfoort subsidieert vijftig vrijwilligers die naar het Festival willen komen. Stuur een mailtje naar redactie@bewoners033.nl voor de promotiecode en instructies. Daarvoor krijg je naast toegang tot alle workshops, optredens en lezingen, ook consumptiemuntjes voor een hapje en een drankje. Op het festivalterrein staan verschillende foodtrucks en staan er stands met koffie, thee en fris. Kortom, een hele dag inspiratie, kennis én er is gedacht aan de interne mens!

Voor wie zijn de workshops interessant?

Uit voorgaande edities van het festival is gebleken dat de workshops zowel door initiatiefnemers als professionals van bijvoorbeeld de gemeente of sociale organisaties worden gewaardeerd. Insteek bij de workshops is wel dat het gereedschap biedt aan mensen die actief betrokken zijn bij bewonersinitiatieven.  De lezingen zijn vaak wat algemener en gaan over bredere maatschappelijke issues. Lees hier verder over het vullen van je gereedschapskist.

Finale Kern met Pit

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Uit elke provincie is een winnend buurtproject geselecteerd die tijdens het festival tegen elkaar strijden voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel €3.000. De uitreiking van deze spannende wedstrijd vindt plaats tijdens het festival om 16.00 uur. Lees hier verder.

Spreker Farid Tabarki
Farid Tabarki zorgt in zijn lezingen voor een uniek doorkijkje naar de Vloeibare Samenleving. Hij schrijft geregeld voor Het Financieele Dagblad en is auteur van het boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’. Lees hier verder.

Spreker Leo Bormans
Leo Bormans is onderzoeker en schrijver van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’, ‘The World Book of Love’ en ‘The World Book of Hope’, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar thema’s als geluk, hoop en liefde. Op 25 juni komt deze ‘geluksprofessor’ naar Amersfoort, met een specifieke boodschap over actief burgerschap en ‘geluk en hoop in nieuwe tijden’. Lees hier verder >.

Vertel het door!
Het wordt heel leuk en ook leerzaam en voor ons is het zelfs gratis! Gun je andere mensen ook dit nieuws en deze leuke tips? Of denk je dat het festival voor hen interessant is? Stuur de link naar deze pagina dan zeker door of vertel ze dat ze zich hier kunnen abonneren op de nieuwsbrief.

Delen