Webinar: Geef statushouders een thuis

Webinar: Geef statushouders een thuis

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 01/02/2023
19:30 - 20:30

Locatie
Online

Categorieën


De asielopvang zit vol met vluchtelingen die alle procedures hebben doorlopen en nu wachten op een plek waar ze kunnen beginnen met hun leven en inburgering. Hoe zorgen we ervoor dat deze erkende vluchtelingen snel het AZC kunnen verlaten en een leven kunnen opbouwen? Door vakantiehuizen, kantoorpanden, kerken, verenigingsgebouwen en buurthuizen tijdelijk beschikbaar te stellen.

Heb jij ook ruimte voor de tijdelijke opvang van statushouders? Maar weet je niet waar te starten? Of wil je eerst wat meer weten over de initiatieven die er nu al zijn? Kom dan naar een van de twee webinars die LSA samen met De Thuisgevers organiseert. Maak kennis met praktijkvoorbeelden en krijg tips hoe je tijdelijke huisvesting voor statushouders kunt organiseren.

Voor alle informatie en om  je aan te melden, kun je hier klikken.

Dit webinar is bedoeld voor initiatieven die in georganiseerd verband woonruimte willen realiseren en beschikbaar stellen. Heb je zelf thuis een kamer over en wil je onderzoeken of je die beschikbaar wilt/kunt stellen aan een statushouder, kijk dan bij Takecarebnb.org.

Delen

01/02/2023 @ 19:30 – 20:30 – De asielopvang zit vol met vluchtelingen die alle procedures hebben doorlopen en nu wachten op een plek waar ze kunnen beginnen met hun leven en inburgering. Hoe zorgen we ervoor dat deze erkende vluchtelingen snel het AZC kunnen verlaten en een leven kunnen opbouwen? Door vakantiehuizen, kantoorpanden, kerken, verenigingsgebouwen en buurthuizen tijdelijk beschikbaar te stellen. […]