Ex-wethouder Boeve over de Amersfoortse wijkcentra

Ex-wethouder Boeve over de Amersfoortse wijkcentra

In een interview met website Sociale vraagstukken kijkt Ex-wethouder Boeve terug op zijn toenmalige beleid om alle wijkcentra in Amersfoort te sluiten: http://www.socialevraagstukken.nl/site/interview/ex-wethouder-boeve-blikt-terug-op-de-sluiting-van-amersfoortse-buurthuizen-juist-in-de-zwakste-wijken-zie-je-de-meeste-kracht/
Met verve verdedigt hij zijn toenmalige beleid waarbij bewonersgroepen die het maatschappelijk on=roerend goed van de gemeente wilden overnemen een ‘marktconforme prijs’voorgeschoteld kregen. Inmiddels is duidelijk dat de wijkcentra het Klokhuis en het Middelpunt zuchten onder financiële lasten die nauwelijks zijn op te brengen, staat het Catshuis en de Drietand al geruime tijd leeg en is de gemeente Amersfoort er niet in geslaagd dit onroerend goed van haar balans af te krijgen.
Gert Boeve bepleit wel de mogelijkheid om de professionalisering van het beheer van wijkcentra met een subsidie te ondersteunen, maar vraagt zich af of daar in de gemeenteraad voldoende support voor te vinden is. Zijn stelling is dat het juist de zwakste wijken zijn die de meeste kracht vertonen, daar waar het gaat om de overname van maatschappelijk onroerend goed.

Delen
20 februari 2015No comments

Geef een reactie