Food-/markthal Het Lokaal opent met vol Paasprogramma

Food-/markthal Het Lokaal opent met vol Paasprogramma

​Met nog krap twee weken te gaan zet Het Lokaal even flink het gas erop. In hoog tempo worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Producenten vinden hun plek, de producten stromen binnen. Het openingsweekend gaat in hetzelfde tempo door: Een bomvol programma vol lekker eten, muziek en gezelligheid.

Het Lokaal trapt op donderdag 24 maart af met Het Eerste Avondmaal. Het inmiddels uitverkochte diner staat in het teken van The Passion, het spektakel ‘om de hoek’. Vrijdag 25 maart bedankt het team van Het Lokaal de crowdfunders, tijdens een fundersborrel. Zij krijgen een eerste preview van de winkel en de producten die straks verkrijgbaar zijn. Op deze avond, en de rest van het weekend, vertonen ook Elsenburg Broodmaker, Boot Koffie, dr. Chocolate en Erik’s Beer Kraft hun kunsten.

Openingshandeling

Zaterdag 26 maart is de officiële opening. Gedeputeerde Pim van den Berg geeft om 10.00 uur samen met wethouder Yvonne Kemmerling het startsein voor het verslokaal en het proeflokaal. Van den Berg was als wethouder vanaf het eerste uur betrokken bij de plannen. Zijn opvolgster Kemmerling overhandigde in oktober het Toekomstfonds, een subsidie waarmee Het Lokaal nog meer wensen kon realiseren dan gepland. Na de openingshandeling zijn zowel het verslokaal als het proeflokaal de rest van de dag open.

Jubileum StreekMarkt

Op de stoep van Het Lokaal staat de StreekMarkt. Op deze dag bestaat de markt, voorheen Smaak van de Streek, vijf jaar. Een mooie mijlpaal om te vieren tijdens de opening van de permanente ‘markt’. Er staan 25 kramen met lokale producenten van streekproducten. 

Muzikale PaasPicknick

Tweede paasdag, maandag 28 maart, staat het terrein voor Het Lokaal niet meer vol marktkramen. Diverse foodtrucks nemen hun plaats in. Hamburgers, saté, crêpes, patatjes en nog meer lekkers zorgen ervoor dat Het Lokaal wordt omgetoverd tot één grote PaasPicknick. Ook binnen is genoeg lekkers te krijgen. De winkel is gewoon open, alle producenten zijn aanwezig. Op het terras van De Vereeniging spelen diverse bands, DJ’s en singer-songwriters, waaronder Badger and the Bass en DJ’s Say A Say & Thud Hola. Op HetLokaal.nl staat het volledige programma.

———————————————————

Het Lokaal is een foodhal in het stadshart van Amersfoort in twee oude loodsen van een voormalige lijm- en zeepfabriek. Het is een handelsplaats waar horeca, bedrijven en consumenten terecht kunnen voor dagelijkse, verse, seizoensgebonden producten uit de regio en waar van eten en drinken kan worden genoten. We kopen in bij lokale ondernemers en boeren (binnen een straal van 50 kilometer), maar hebben ook passionele producenten in eigen huis: een bakker, een koffiebrander, een chocolatier en een micro-bierbrouwerij. De loodsen zijn verdeeld in een proeflokaal en een verslokaal, voor een goede hap en de dagelijkse boodschappen.

 

Delen
14 maart 2016No comments

Geef een reactie