G1000 gaat verder – voor een sociaal en duurzaam Amersfoort

G1000 gaat verder – voor een sociaal en duurzaam Amersfoort

Op 20 september 2014 vindt er een follow up plaats van de G1000 Amersfoort in De Witte Vlinder in Kruiskamp. Die dag gaan de themagroepen in gesprek met betrokken bewoners uit Amersfoort. Ook bedrijven, gemeente en politiek zijn aanwezig. De bewoners die 22 maart jl. niet ingeloot waren, krijgen nu de kans om aan te haken!

Enthousiaste Marcoen Hopstaken (Proversie) is de dagvoorzitter en Jan-Henk Bouwman en Wim van Rooijen zorgen voor een spetterend verhaal over democratische vernieuwing. Harm van Dijk zal vertellen over de landelijke ontwikkelingen van de G1000. In zes workshops nemen de themagroepen de deelnemers mee in het proces van de G1000 Amersfoort en kijken ze samen naar het vervolg. Bedrijven, kunstenaars, politiek, gemeente en bewoners, iedereen doet mee. Meer informatie over de ochtend vind je op de website van G1000 Amersfoort: www.g1000amersfoort.nl. Daar kun je je ook aanmelden.

G1000 burgertop 22 maart 2014
Op 22 maart was het in Amersfoort een waar feest van de democratie. Bewoners waren via loting uitgenodigd en gingen samen met kunstenaars, politici en ambtenaren aan de slag om de nieuw gekozen gemeenteraad van een agenda voor de komende jaren te voorzien. Er is niet alleen een wensenlijstje voor de gemeenteraad samengesteld, maar er zijn ook bewoners die zich hebben aangemeld om een steentje bij te dragen aan de verwezenlijking ervan.

De G1000 gaat landelijk
Als Amersfoort mogen we trots zijn op dit initiatief van Harm van Dijk en Jerphaas Donner. Op 28 juni ging het Platform G1000.nu live en daarmee werd G1000 een landelijk fenomeen. De komende jaren zal er op tien plaatsen een G1000 plaatsvinden. Universiteiten werken zelfs samen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van een G1000 bij democratische vernieuwing. Amersfoort is de eerste gemeente in Nederland waar een G1000 is gehouden.

Delen
25 augustus 2014No comments, ,

Geef een reactie