Gefeliciteerd, Sonja Dijkslag-Slemmer!

Gefeliciteerd, Sonja Dijkslag-Slemmer!

Op vrijdag 28 mei ontving Sonja Dijkslag-Slemmer, vrijwilligster van Het Pluspunt uit Kattenbroek en de PlusBus033 de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor haar grote inzet voor ouderen.

Mevrouw Dijkslag zet zich in al jaren in voor mensen in haar omgeving. In de periode 1992–1999 werkte ze voor de Unie van Vrijwilligers, eerst als koffie- en theeschenkster en later als teamleidster bij woonzorgcentrum Nijenstede.

In 2006 startte zij als vrijwilligster bij de receptie in het Pluspunt in Kattenbroek. Zij deed de administratie, ondersteunde het restaurant en verzorgde diverse activiteiten.

Aansluitend raakte zij betrokken bij PlusBus033 en nu verricht zij ook daar verschillende administratieve werkzaamheden. Daarnaast organiseert zij diverse sociale en culturele uitstapjes voor ouderen met de bus.

Burgemeester Lucas Bolsius: “Mevrouw Dijkslag vervult een ambassadeursrol voor ouderen. Zij spoort hen aan een uitstapje te maken met de PlusBus033 of zich hiervoor in te zetten. Door het organiseren van deze uitstapjes ontstaan er nieuwe vriendschappen en krijgen deelnemers de kans om even te ontsnappen uit hun dagelijkse omgeving. Zij doet haar vrijwilligerswerk al jaren met veel overgave en plezier”.

Uit een bericht van de Gemeente Amersfoort.

Delen
29 mei 2021No comments
Comments

Comments are closed here.