Gemeenteraadsvergadering over omstreden torenflat Liendert

Gemeenteraadsvergadering over omstreden torenflat Liendert

Dinsdagavond 10 november staat een besluit over de bouw van twee flatgebouwen in de Liendert op de agenda van de gemeenteraad. Een van de twee moet 60 meter hoog worden, wat op protest van de omwonenden is gestuit.

Actiecomité Bezorgd Liendert en een aantal politieke partijen (Amersfoort2014, PvdA, SP, Lijst Sanders en Lijst Molenkamp) willen het besluit uitstellen en stellen dat bewoners door de gemeente niet goed geïnformeerd zijn op welke manier zij kun bezwaren kenbaar konden maken. Zij zijn pas betrokken op een moment dat het eigenlijk al te laat was om nog bezwaar te kunnen maken.
Thomas van der Eerden van het comité vat de pijnpunten als volgt samen: “Wij zijn niet tegen het bouwen van woningen, maar vinden wel dat er momenteel disproportioneel gebouwd wordt in Liendert, en dat er niets gedaan wordt met de inbreng van bewoners.”

SP-fractievoorzitter Marc Smits heeft beloofd voor aanvang van de vergadering dinsdagavond op te roepen het besluit uit te stellen. Of dat zin heeft, is de vraag: een meerderheid van de politieke partijen gaf aan de zorgen van Liendert te begrijpen, maar het niet eens te zijn met de stelling dat ‘alles’ fout gegaan is. Ook zou nú nog op de rem trappen (het project loopt al jaren) getuigen van “onbehoorlijk bestuur”.

Bron: AD.nl 9-11-2020
Lees hier de inhoudelijke reactie van het SGLA namens het bewonercomité in juli 2020.

Delen
9 november 2020Comments Off, , gemeentebestuur | inspraak | Liendert | protest | torenflat
Comments

Comments are closed here.