Gezocht: groene nieuwtjes en evergreens

Gezocht: groene nieuwtjes en evergreens

Deed jij het afgelopen jaar iets groens in of voor de stad? Laat ons dan weten wat. Om te vieren dat Amersfoort één jaar de Groenvisie heeft, maken we graag een vrolijk en mooi overzicht van al die groene dingen die gebeuren in de stad. Om te vieren wat er is en ter inspiratie. Samen maken we de stad groener!

Amersfoort is in alle opzichten een rijke groene stad. Er is veel groen; er wonen heel veel mensen die zich inzetten voor ’t groen; én Amersfoort heeft als tot nu toe enige stad in het land een visie op groen, die op unieke wijze tot stand gekomen is. Raadsleden, bewoners en ambtenaren werkten er sámen aan. Met elkaar praatten zij over bomen, biodiversiteit, zelfbeheer, stadslandbouw, groene recreatie, water en klimaatbestendigheid. Samen verwoordden ze wat er nu al goed is en wat ze over 15 jaar willen bereiken en… sindsdien zijn er in Amersfoort weer heel wat groene stappen gezet. Nieuwe en vertrouwde. Kleine en grote. Zelfverzekerde en voorzichtige. Onopvallende en spraakmakende.

Van al die stappen en stapjes maken we graag een overzicht. Help jij dat overzicht compleet te krijgen? Stuur een foto (minimaal 2MB) of filmpje van jouw groene initiatief of actie met een korte tekst, het liefst voor 1 augustus, naar cnme@amersfoort.nl of deel het met ons via Facebook . Ken je een ander initiatief dat niet mag ontbreken: geef dan onze oproep door!

Delen
28 juni 2017No comments, , , , ,
Comments

Comments are closed here.