Heel goed nieuws van LSA Bewoners

Heel goed nieuws van LSA Bewoners

LSA bewoners & Social Enterprise NL krijgen samen een schenking van €1 miljoen van de Nationale Postcode Loterij. Daarmee gaan ze hard werken aan een landelijk en vernieuwend programma voor BewonersBedrijven.

Met die schenking maakt de Nationale Postcode Loterij een fikse boost in gezonde en succesvolle ondernemende BewonersBedrijven mogelijk. Social Enterprise NL & LSA gaan de komende drie jaar bouwen aan een innovatief programma van training en support waardoor beginnende en ervaren BewonersBedrijven verder kunnen professionaliseren. Verder spannen ze zich in voor betere randvoorwaarden zodat BewonersBedrijven kunnen doen waar ze goed in zijn.

De kracht van BewonersBedrijven 

BewonersBedrijven zijn veelzijdig, maar hebben met elkaar gemeen dat ze bestaan dankzij buurtbewoners die voor de troepen uit lopen. Tijdens de coronacrisis bijvoorbeeld. Door gezonde en betaalbare afhaalmaaltijden te koken. Door razendsnel laptops en huiswerkbegeleiding voor buurtkinderen te regelen die door de lockdown thuis onderwijs moesten volgen. Het lukt BewonersBedrijven vaak ook om een vrijwilligersvergoeding uit te keren, waardoor mensen meer te besteden hebben.

De initiatiefnemers van Bewoners-Bedrijven zijn bovendien echte sociaal ondernemers. Zo runnen ze bijvoorbeeld met jongeren een wijkrestaurant, die leren hoe je dat doet en nieuwe contacten opdoen. Bewoners-Bedrijven nemen ook het initiatief om met buurtbewoners opdrachten uit te voeren voor gemeenten of woningcorporaties.

Wat gaan ze doen met 1 miljoen?

  • Startende BewonersBedrijven krijgen een uitdagend parcours aan training en support aangeboden. Door te leren van anderen en elkaar te ontmoeten brengen we elkaar een stap verder.
  • Bestaande BewonersBedrijven krijgen hulp op maat om ambitieus en stevig door te groeien. Bijvoorbeeld bij complexe vraagstukken zoals een aanbestedingstraject of juridische en fiscale uitdagingen.
  • Overtuigen en schaalvergroten: positieve beleidsbeïnvloeding, toegankelijke impactmeting en een landelijke communicatiecampagne. Alles om er voor te zorgen dat initiatiefnemers lokaal kunnen doen waar ze goed in zijn: impact maken op de buurt.

Zelf meedoen?

Denk je nu:

♦   daar zouden wij met ons bewoners-initiatief graag aan meedoen!
♦   volgens mij heb ik een goed idee om dit programma te laten slagen.
♦   ik ken iemand die LSA & Social Enterprise NL echt moeten spreken.

dat kan je dat laten weten in een mailtje aan Marieke Boeije van LSA Bewoners door hier te klikken.

….en zeg het voort!

Vind je dit ook mooi nieuws en zie en weet je zelf hoe onmisbaar sterke BewonersBedrijven zijn?

Vertel dan andere mensen over dit nieuws.

Zoveel mogelijk actieve bewoners en andere betrokkenen moeten weten dat dit programma in de steigers staat, en er met steun van de Nationale Postcode Loterij ook echt gaat komen!

Social Enterprise NL is een landelijke netwerkorganisatie en aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die ondernemen om de wereld te verbeteren met geld als middel, niet als doel. Social Enterprise NL verbindt en versterkt deze ondernemingen, en werkt aan een gunstiger ecosysteem.

LSA bewoners is een vereniging van actieve bewonersgroepen uit het hele land. Met een stevige basis van leden en een grote achterban van 2500 initiatieven, buurtprofessionals en andere organisaties, maakt LSA zich hard voor sterke, leefbare buurten waar iedereen aan kan bijdragen, bijvoorbeeld door een BewonersBedrijf op te richten met buurtbewoners.

Op de website van LSA zijn drie BewonersBedrijven uit Den Bosch, Amsterdam & Arnhem in beeld gebracht.

 

Delen
22 april 2021No comments
Comments

Comments are closed here.