Het Soesterhof is officieel geopend

Het Soesterhof is officieel geopend

In September 2021 is de Soesterhof, op de Wagenwerkplaats, tussen het Soesterkwartier en het spoor, eindelijk officieel geopend met een weekend van één groot feest. De huizen zijn af, de tuin staat in bloei.

Vrijdag hebben de bewoners van de Soesterhof een toast uitgebracht met iedereen die betrokken was bij de totstandkoming van de buurt. Zaterdag hebben ze tot in de late uren gefeest. En zondag hadden ze de buren over de vloer. En een aantal mensen die elders in het land bezig zijn met Soesterhof-achtige buurten.

Kom mee naar buiten allemaal

De tuin heeft de afgelopen maanden een bizarre transformatie ondergaan: van modder naar groen. De bomen en struiken staan in bloei en de moestuin was twee maanden geleden al aan het woekeren, vol gigantische courgettes en pompoenen zo groot als voetballen.

In het weekend is het vaak druk bij de picknicktafels, om samen wat te drinken en/of bij te praten. Als de school uitgaat, stroomt de tuin vol met kinderen. Die rennen vaak gelijk richting de trampoline.

En als het koud wordt…

… gaan we naar binnen. Midden in de tuin staat een gebouwtje dat altijd de gemeenschappelijke ruimte, de GR, genoemd werd. In het weekend van de opening heeft het een florissantere naam gekregen: het Tuinhuis bij de Perenboom. In het tuinhuis kan men terecht voor tafelvoetbal, voor overleg en om te buurten. Er zijn al feestjes gehouden.

Er komt nog meer moois bij. De komende maanden wordt de tuin verder beplant en worden er nog wat fietsenstallingen gebouwd. Het tuinhuis krijgt een upgrade. Er komt een pergola en de buitenmuren zien er straks groen uit van de beplanting.

Het weg van idee naar verwezenlijking is lang geweest, maar het resultaat mag er zijn. Ook is de totstandkoming van de Soesterhof een inspiratie geweest voor mensen met soortgelijke dromen. We feliciteren de bewoners van de Soesterhof van harte met hun prestatie.

Delen
27 september 2021No comments
Comments

Comments are closed here.