Hoe verduurzamen we Amersfoort-Zuid?

Hoe verduurzamen we Amersfoort-Zuid?

Komt er een windmolen op de Berg of hebben we liever zonnepanelen op de Stichtse rotonde? Moeten we elektrisch gaan rijden of beter allemaal op de fiets? Gaan we auto’s en gereedschappen delen of willen we samen isolatie materiaal inkopen?
Volgens het gemeentelijk beleid moet Amersfoort in 2030 energie-neutraal zijn, dus net zo veel energie zelf opwekken als het energie consumeert. Maar gaat dat wel lukken? Onlangs is een eerste zonnecentrale in Amersfoort-Zuid geopend op het dak van de sporthal aan de Leusderweg. Dat is een begin, maar er moet nog veel meer gebeuren.
Stichting Duurzaam Bergkwartier belegt daarom op dinsdagavond 24 november een discussiebijeenkomst over duurzaamheid in Amersfoort-Zuid. Iedereen die daarover concrete ideeën heeft, wil meepraten en wil meehelpen met uitvoering, is van harte welkom. We zullen aan het begin inspirerende informatie laten zien, waarna we daarna zullen brainstormen over ideeën, prioriteiten en mogelijke uitvoeringsvormen. De bijeenkomst begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur. Plaats: One Planet, Stationsplein 16. Toegang gratis; voor koffie en thee wordt gezorgd.
Aanmelden kan via christian.suurmeijer@duurzaambergkwartier.nl

Delen
19 november 2015No comments, , ,

Geef een reactie