Hoe vier je een wijkjubileum in coronatijd?

Hoe vier je een wijkjubileum in coronatijd?

De Amersfoortse wijk Schuilenburg bestaat dit jaar 50 jaar. Een werkgroep van buurtbewoners en organisaties in de wijk wilde dit ondanks de coronabelemmeringen niet ongemerkt voorbij laten gaan.

In Schuilenburg wonen nu zo’n veertig verschillende nationaliteiten en er is de afgelopen jaren veel veranderd. Schuilenburg is in de tweede helft van de jaren zestig gebouwd. Eind 1970 was de bouw klaar. Door de corona-uitbraak is er helaas geen groot wijkfeest mogelijk om het 50-jarig bestaan te vieren. Toch zijn bewoners creatief geweest en hebben zij andere manieren bedacht om bij het jubileum stil te staan. Zo hangen er spandoeken in de wijk, heeft de Toonladder bewoners opgeroepen om oude foto’s in te leveren voor een mooie fotocollage, zijn er bewoners geïnterviewd voor een korte film over de ontwikkeling van de wijk de afgelopen 50 jaar en komt er een door de buurt reizende fototentoonstelling. Nima Bare, bewoonster van Schuilenburg: “Met de reizende fototentoonstelling brengen we het feestelijke gevoel toch de wijk in.”

Op donderdag 12 november hangt fotograaf Rufus de Vries samen met Nima Bare de eerste foto’s van de tentoonstelling op in de entree van een flatgebouw aan de Ariaweg. Ook de korte film van Erik van Marissing en Ralf Silvius is vanaf dat moment online beschikbaar.

Wil je meer weten over dit initiatief, bel of mail dan Nima Bare (bewoonster en lid van de werkgroep) via nbare84@gmail.com en 06-84956462. Of kijk op http://randenbroekschuilenburgsamen.nl/.

Delen
9 november 2020Comments Off, ,
Comments

Comments are closed here.