Registreren en inloggen

Je moet je registreren om informatie op deze site te plaatsen en bij te werken. Je kunt dan per initiatief (dus niet een evenement maar een langdurig bewonersinitiatief) een pagina bijhouden en, voor evenementen hiervan, agendapunten toevoegen en beheren.
Let op: een Item is niet een nieuwsbericht of een evenement/agendapunt maar het is een eigen pagina van een bewonersinitiatief.

Als je bent geregistreerd, kun je inloggen om initiatieven toe te voegen en te beheren. Registreren en inloggen kan helemaal onderaan, op de pagina’s ‘home’, ‘initiatieven’ en ‘agenda’.
Er wordt een activatie email gestuurd. (Als je niet binnen 5 minuten een email ontvangt na verzending controleer dan je spambox en voeg ons toe aan je adresboek of markeer het emailadres: redactie@bewoners033.nl als veilig.)

Je kunt natuurlijk altijd een verslag en/of foto’s naar deze site opsturen. Deze kan de redactie als nieuwsbericht plaatsen. Zo kun je andere Amersfoorters laten weten hoe je evenement is verlopen en of het geslaagd was.

Bij vragen kun je contact opnemen via redactie@bewoners033.nl.

Eenmalige initiatieven kunnen ook gebruik maken van de agenda.

Agendapunt toevoegen

Als je een account hebt, kun je ook agendapunten toevoegen. Hiervoor ga je naar ‘agenda beheren’ op de pagina ‘agenda’.

Als je klikt op ‘nieuwe toevoegen’ kom je op een scherm waar je alle gegevens over je agendapunt kunt invullen.

BewonersInitiatief toevoegen

Zodra je inlogt, zie je een menu. Je kunt je eigen accountgegevens bijhouden, je eigen initiatieven beheren of de site bekijken. Als je een nieuw initiatief wilt toevoegen, klik je op ‘voeg nieuw item toe’. Je komt dan op een pagina waar je informatie over het initiatief kunt invullen.

  • Op de plek waar staat ‘voeg een initiatief toe’, vul je de titel van je initiatief in.
  • In het blok daaronder kun je nadere informatie geven over je initiatief.
  • Aan de rechterkant van de pagina kun je een categorie en een wijk aanvinken. Als je initiatief niet binnen een categorie past vink je ‘algemeen’ aan. Als het betrekking heeft op meerdere wijken kun je ‘stadsbreed’ aanvinken.
  • Bij WordPress Seo kun je zoektermen invullen waarop je initiatief door zoekmachines gevonden kan worden. Hoe meer hoe beter je initiatief gevonden wordt!
  • Je kunt een plaatje toevoegen aan je pagina. Dit doe je door op ‘stel uitgelichte afbeelding in’ te klikken. Je kunt dan een afbeelding van je computer uploaden. Graag een plaatje van redelijk formaat. Anders wordt het niet mooi op de pagina die zichtbaar wordt als mensen je initiatief vinden via de algemene zoekfunctie. Het plaatje moet minimaal 600 pixels breed bij 250 pixels hoog zijn.
  • Bij ‘Adres’ vul je een zo specifiek mogelijk adres in. Vervolgens klik je op ‘vind het adres op de kaart’. Als je vervolgens op ‘streetview’ klikt, laat het systeem de plaats van je initiatief zien. Dit is overigens niet noodzakelijk maar maakt het wel meer zichtbaar.
  • Belangrijk is om verder contactgegevens in te vullen: telefoon, email en eventueel website.
  • Andere velden zijn niet verplicht.
  • Als het formulier is ingevuld klik je op ‘verzenden voor beoordeling’, rechts bovenaan.

De redactie controleert of je initiatief op de site past, of alles er goed uitziet en vult eventueel gegevens aan. Het kan even duren voordat je initiatief op de site verschijnt.