Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Input bewoners gevraagd voor nieuw bosbeheerplan Berg

Input bewoners gevraagd voor nieuw bosbeheerplan Berg

Van de website van de gemeente Amersfoort:

Bosbeheerplan Berg
Gemeente Amersfoort is de trotse bezitter van ongeveer 116 hectare aan grotere bosgebieden. Die willen wij duurzaam in stand houden. Daarom kijken we regelmatig terug naar wat het uitgevoerde beheer ons heeft gebracht. Ook stellen we nieuwe doelen voor de toekomst.
In 2020 doen we dat voor het bosgebied Berg (Klein Zwitserland, Stichtse Rotonde, Belgenmonument, Bokkeduinen en Prins Frederiklaan). Samen met adviesbureau Borgman Beheer Advies, bewoners, belanghebbenden en gebruikers willen we een nieuw beheerplan Bos Berg schrijven. Zo borgen we de toekomst van het gebied voor de komende generaties.

Uw mening telt
Een goed bosbeheerplan kijkt verder dan alleen de bomen. Welke ontwikkelingen en uitdagingen liggen er voor de beheerder? Welke wensen en eisen stellen u en de andere gebruikers aan het bos? Daarnaast zijn klimaat en biodiversiteit tegenwoordig belangrijke kaders om rekening mee te houden.
In 3 deelgebieden wil de gemeente samen met belanghebbenden kijken naar het huidig bosbeheer en de wensen en uitdagingen voor de toekomst. Het doel is om per deelgebied een werkgroep te vormen met belanghebbenden, aanwonenden en gebruikers van het bos.

Denk mee, praat mee
De aftrap gebeurt tijdens een drietal ‘boscafés’ in Het Groene Huis.
Woensdag 9 september: * 18.00 uur tot 20.00 uur:
Klein Zwitserland (vol) * 20.15 uur tot 22.00 uur:
Klein Zwitserland (vol, deelname alleen nog online mogelijk)

Donderdag 10 september: * 20.15 uur tot 22.15 uur:
Belgenmonument en Stichtse Rotonde

Donderdag 17 september: * 20.15 uur tot 22.15 uur:
Bokkeduinen en Prins Frederiklaan

Vooraf aanmelden is verplicht
U bent van harte welkom als u zich vooraf aanmeldt via beheerplanbosberg@amersfoort.nll.

Belangrijk! 
Vermeld in uw bericht uw naam en adres plus de datum en het tijdstip van het boscafé waaraan u wilt deelnemen (maximaal één deelnemer per huishouden en/of belangengroep). U kunt zich ook telefonisch aanmelden op telefoonnummer 14 033.
De gegevens die u voor uw aanmelding aanlevert behandelen wij uiteraard volgens de privacywetgeving (AVG).

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plekken in Het Groene Huis beperkt. Na aanmelding ontvangt u van ons een bericht of wij u een plaats kunnen geven. De boscafés die starten om 20.15 uur zijn ook voor iedereen digitaal op afstand bij te wonen. Ook daarvoor geldt: aanmelden is verplicht. De link voor het digitaal bijwonen van de bijeenkomst van uw keuze ontvangt u per e-mail na aanmelding. Kijkt u na aanmelding regelmatig op de website van de gemeente. Hierop communiceren wij eventuele wijzigingen in het programma of andere nadere informatie.

Werkgroepen
Voor de 3 deelgebieden zoeken wij leden voor drie werkgroepen die kritisch met ons willen meedenken en meepraten over de inhoud van het beheerplan. Bekijk hieronder de vacaturetekst: * Werving werkgroepleden beheerplan bos berg (pdf – 0,7 mb)

Per werkgroep zoeken we ongeveer 8 leden. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: samen met de gemeente is de werkgroep verantwoordelijk voor een passend en breed gedragen beheerplan dat in het voorjaar van 2021 klaar moet zijn.

Delen
7 september 2020 / door / in ,
Reacties

Reageer op dit bericht

Facebook reacties