Invitatie: doe mee aan startbijeenkomst ‘Sociale Firma’

Invitatie: doe mee aan startbijeenkomst ‘Sociale Firma’

Woensdag 18 juni 20.15 uur, Wijkcentrum ‘het Klokhuis’,
Weberstraat 2, 3816VC A’foort

Beste mensen,

Woensdagavond 18 juni a.s. start de pilot “Sociale Firma’. Deze is een uitwerking van een van de Bewonersconferenties die het BewonersWeb onlangs organiseerde in het gebouw van de HU te Amersfoort.
Op de conferentie over ‘Arbeid en inkomen’ werd vanuit enthousiasme en betrokkenheid besloten deze pilot te organiseren met deelnemers die willen werken aan een project dat inkomen genereert, naast het verzorgen van gemeenschapstaken.
Op de bijeenkomst van 18 juni maken we kennis met elkaar en gaan we gemeenschappelijk bepalen hoe het traject naar zo’n concrete voorziening eruit moet zien.
Heb je belangstelling of ken je iemand met interesse, laat het weten: kerngroepweb@gmail.com of telefonisch: 033 4805458 ( eventueel voicemail inspreken). Er is nog plaats voor enkele deelnemers.

Als we terughalen wat op de betreffende conferentie door deelnemers naar voren werd gebracht, is het uitgangspunt:
1) een bedrijfsvoering vanuit een fysieke locatie (gebouw) dat diensten biedt in de vorm van:
2) laagdrempelige ontmoeting, zo mogelijk gecombineerd met dagbesteding voor geïndiceerde groepen, zo mogelijk op basis van een mix van vrijwilligerswerk en betaald werk
3) in combinatie met kleine loonvormende projecten/winkels/diensten die door deelnemers aan de Sociale Firma op de betreffende locatie georganiseerd worden
4) dit alles georganiseerd vanuit het principe van de ‘kracht van de deelnemers’ op basis van een concreet programma dat zij met ondersteuning van het BewonersWeb en (desgewenst) van de diensten van deskundigen die hun kennis willen delen, gaan uitvoeren.

Die avond speelt het Nederlands elftal vanaf 18.00 uur. De wedstrijd kun je ook in het Klokhuis volgen als je dat leuk vindt.

Met vriendelijke groet,
Kerngroep BewonersWeb,

Joke Sickmann, Ria Roelofs en Daan Vosskühler, Nelleke Dumoulin

Delen
15 juni 2014No comments

Geef een reactie